Președintele Vladimir Putin a semnat săptămâna trecută documentele legale care integrează regiunile în Rusia – împreună cu regiunile Donețk și Lugansk – dar Kremlinul nu a precizat dacă Rusia va anexa oficial teritoriul pe care forțele sale nu îl controlează.

Citeste si: Un centru pentru copiii cu nevoi speciale, distrus de rachetele Rusiei în Zaporojie

În cele patru regiuni, ocupate în mare parte de forţele ruse, au fost organizate referendumuri nerecunoscute internaţional, în urma cărora republicile autoproclamate au cerut aderarea la Rusia.

Citeste si: Gestul șocant a lui Kadîrov. Și-a trimis la război cei trei fii minori: „Până și copiii vă vor zdrobi în bucăți”

Rusia este singura ţară care a recunoscut independenţa aşa-ziselor republici de pe teritoriul Ucrainei şi ulterior a acceptat cererile de aderare la Federaţia Rusă, formulate de autorităţile locale susţinute de Moscova. 

Rusia continuă să consulte populațiile din regiunile anexate

„Vom continua să consultăm populațiile din aceste regiuni”, a luni declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, referindu-se la regiunile din sudul Kherson și Zaporojie, care sunt parțial controlate de armata ucraineană.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Putin ar putea să folosească armele nucleare. Oficial american: „A scăpat complet de sub control”

„Fără îndoială, orice configurație va depinde doar de voința oamenilor care locuiesc pe un anumit teritoriu”, a spus el, potrivit The Moscow Times.

Forțele ucrainene au recuperat în ultimele zile teritoriile pe care forțele ruse le controlau în teritoriile anexate, în special în Donețk și Herson.

Kremlinul: protecţia nucleară se extinde şi la noile regiuni din Ucraina 

Întrebat despre comentariile lui Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, care a criticat conducerea militară rusă pentru eşecurile pe câmpul de luptă în Ucraina, Peskov a declarat că acesta are dreptul de a-şi exprima opinia, dar că abordarea militară a Rusiei nu ar trebui să fie condusă de emoţii. 

"În momentele dificile, emoţiile trebuie excluse. Preferăm să facem evaluări echilibrate şi obiective (ale situaţiei)", a indicat Dmitri Peskov, întrebat despre aceste declaraţii, lăudând totuşi "contribuţia eroică" a lui Kadîrov la ofensiva armatei ruse în Ucraina.

"Aşadar, preferăm să ne limităm la evaluări echilibrate şi obiective", a reiterat Peskov, adăugând că liderii regiunilor au dreptul de a-şi exprima punctul de vedere.

Citeste si: Armata Ucrainei cucerește noi teritorii în regiunea Herson

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Dmitri Peskov a mai spus că baza pentru orice utilizare a armelor nucleare este stabilită în doctrina nucleară a Rusiei.

Aceste principii directoare permit utilizarea armei nucleare- sau a unei alte arme de distrugere în masă- dacă astfel de arme sunt folosite împotriva Rusiei sau dacă statul rus se confruntă cu o ameninţare existenţială, fie aceasta şi cu arme convenţionale.

"Nu pot exista alte considerente atunci când vine vorba despre aceasta", a declarat Peskov. Kremlinul a dat clar de înţeles că această protecţie nucleară se extinde şi la cele patru regiuni din Ucraina în curs de anexare oficială de către Moscova.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si