Viețile multora dintre cei bolnavi se joacă la ruletă; numai cei norocoși, cu bani și cu relații, au o șansă în plus la viață, restul sunt la mila lui Dumnezeu.

Cea mai cinică dovadă că banul vorbește încă în spitale vine de la Suceava iar echipa “ Asta-i România !” a pornit pe urmele scandalului izbucnit în urmă cu câteva zile. Ceea au surprins reporterii emisiunii, pe camera ascunsă, ne va șoca încă o dată.

Șefa secției de oncologie a Spitalului Județean a fost arestată pentru luare de mită, fiind acuzată că primea și pretindea bani de la bolnavi sau aparținători, ca să aibă acces la tratament.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Poștărița care aduce pensia cu ATV-ul

Conform Parchetului Tribunalului Suceava, în perioada aprilie 2022 – ianuarie 2023, șefa secției de oncologie ar fi cerut și primit în mod repetat diferite sume de bani sau alte bunuri de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Între timp, în documentele procurorilor au apărut detalii revoltătoare despre comportamentul acesteia. Un pacient ar fi murit în lipsa tratamentului, și altul ar fi trebuit să dea șpagă o sumă dublă pentru că suferea de două tipuri de cancer.

<Legea șpăgii> funcționa tacit între medic și pacienții care știau cu cine au de-a face. Nimeni nu intra cu mâna goală în cabinetul doctoriței; totul se primea, nimic nu se refuza, spun anchetatorii.

Scandalul de mită izbucnit recent lasă încă o pată rușinoasă pe obrazul sistemului care ar trebuie să ne facă bine, nu rău.

În 2018, salariile din sistemul medical au crescut cu procente între 70 și 172%, tocmai pentru ca personalul să nu mai fie tentat să ceară și să primească bani de la bolnavi. 

Unii au înțeles, alții încă nu, așa că „plicul” rămâne o realitate socială frecvent întâlnită în spitalele românești. Practic unul din cinci pacienți încă merge cu „atenţia” la doctor.

Tot duminică, la “ Asta-i România !” ajungem în Munții Apuseni, pe rămășițele satului Geamăna, un loc mutilat și ținut secret de autorități. Odinioară, satul se număra printre cele mai bogate din țară, însă acum o apă otrăvită, provenită de la cariera de cupru, acoperă totul- case, livezi, gospodării, morminte.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Kanal D, lider de audiență cu reality show-ul “Casa iubirii”, pe targetul Comercial

În mijlocul apelor sângerii numai turla Bisericii mai amintește că aici au trăit odată oameni. Localnicii au fost obligaţi să lase satul blestemat în urmă și să se mute tot mai sus pe dealuri. Acolo și-a făcut “cuib” și familia Dumitraș - doi bătrâni, care trăiesc singuri pe marginea prăpastiei pline cu otravă.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o ediție impresionantă marca “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si