Într-o Românie în care totul e de vânzare și nimic nu mai are preț, o familie cu trei generații împarte pâinea și casa ca pe vremuri. Bunicul, fiica, ginerele și nepotul trăiesc într-un alt ritm și după alte reguli, într-un sat de poveste din Obcinele Bucovinei. Casa lor, veche de 250 de ani e un muzeu viu; e prima ridicată în sat și de la ea începe istoria locului. O imagine de poveste, ce pare desprinsă din alte vremuri, dar totuși atât de actuală.

Echipa emisiunii ajunge în ”satul de fag”, cum ar spune huțulii pe limba lor cătunului Buc, una dintre cele mai vechi așezări din țară, ce poartă pecetea a sute de ani și în care încă mai găsești oameni care să spună povestea locului. Aici, în vârf de deal, se deschide o altă lume total necunoscută, o lume arhaică ce te trimite înapoi în timp. E greu de crezut că aici într-o colibă ca de muzeu trăiesc azi la fel ca ieri, trei generații într-o armonie perfectă.

Citeste si: Povestea incredibilă a Danielei, românca care până la 42 de ani a adus pe lume 20 de copii: „Trebuie să fiu tare”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Casa familiei Trifan e o poveste în sine. Este printre primele ridicate în satul cu fagi, în urmă cu peste două veacuri. Acoperită cu șindrilă și făcută din grinzi zdravene îmbinate cu meșteșug, bojdeuca n-are nicio o urmă de cui. E locul de suflet al lui Nea Ioan, care aici a crescut și tot aici îi crește acum nepotul.

Citeste si: Grațiela, detalii despre relația cu noul iubit. Părinții celor doi s-au cunoscut

Tot duminică, la “Asta-i România!” aflăm povestea dramatică a lui Nicolae, un bărbat sărac, dar cu inima mare, și a copiilor săi. Nicolae a devenit peste noapte tată și mama pentru 3 frați abandonați de cea care i a adus pe lume. Deși numai unul dintre copii e sânge din sângele lui, bărbatul îi iubește pe toți la fel. Micuții și-au găsit repede loc în sufletul lui, dar și în casa sărăcăcioasă în care bate vântul și plouă prin acoperiș.

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, duminică, de la ora 14:30, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si