Temperaturi record săptămâni la rând și nici urmă de ploaie au făcut ca România să trăiască cea mai secetoasă vară din ultimii 70 de ani. Kilometri întregi de ogoare arată de parcă ar fi fost incendiate; pârjolite de arşiţă, culturile au aceeași culoare ruginie indiferent de zonă. Echipa emisiunii ajunge în Giurgiu, acolo unde culturile sunt nu doar uscate de secetă, ci doborâte la pământ de fenomenele extreme.

Agricultorii, disperați, spun că, pe lângă faptul că ploile au fost foarte rare anul acesta, norii au venit la pachet cu grindina sau alte fenomene care au distrus tot.

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, “Ultimul” strop de apă

Ne aflăm în fața unei noi ere, avertizează climatologii și va trebui să ne adaptăm. De la an la an, verile sunt tot mai toride, iernile tot mai mai nevaforabile pentru culturile cu care eram obișnuiți. Aceeași situație dramatică a culturilor o regăsim și în Moldova, fapt care face ca România să ajungă în stare de calamitate din cauza secetei. Culturile de porumb și floarea soarelui sunt afectate în proporție de 80-90%, iar apa devine de la o zi la alta mai prețioasă. În lipsa ploilor, seceta usucă pământul și seacă râurile.

Citeste si: O familie din România a devenit oficial una de italieni: „Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

115 localități din vestul, sudul, și estul țării sunt afectate, și peste 50 dintre ele primesc apă potabilă cu porția, unele doar în timpul zilei.

Și previziunile nu arată deloc bine pentru următorii ani. Mai bine de un sfert dintre români depind de izvoare naturale și râuri, numai că, din cauza căldurii extreme, multe ape s-au evaporat de pe hartă, sau au atins un minim istoric.

”Asta-i România!” trage un semnal de alarmă asupra unei situații ingrijorătoare

Asociaţia Română a Apei avertizează că în următorii opt ani, întreaga populaţie se va confrunta cu o lipsă gravă a apei, iar oamenii sunt sfătuiți să utilizeze apă cât mai chibzuit.

Citeste si: Seceta face ravagii în România. Fermierii cer disperați stare de urgență

Nu ratați o nouă ediție ”Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si