Duminica Floriilor 2023. Sărbătoarea Floriilor mai este cunoscută în popor și sub numele de Intrarea Domnului în Ierusalim. În 2023, Floriile sunt sărbătorite pe data de 9 aprilie și este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin-ortodox. 

Sărbătoare mare pentru toți creștinii-ortodocși

Când Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, oamenii au venit într-un număr mare pentru a-l întâmpina pe cel care l-a înviat pe Lazăr din mormânt, una dintre cele mai mari minuni ale lumii.

Persoanele prezente țineau în mână ramuri de măslin și finic și l-au recunoscut drept adevăratul Mântuitor.

Citește și: Paştele 2023: Când începe Săptămâna Mare şi ce nu este bine să facă credincioșii în această perioadă?

Sărbătoarea Floriilor deschide ultima săptămână pe pământ din viața lui Iisus. După Florii începe Săptămâna Patimilor când are loc Paștele sau minunea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Ce se face și ce nu se face în această zi?

Duminica Floriilor 2023. Ce se face și ce nu se face în această zi? Este sărbătoare mare pentru toți creștinii-ortodocși!

Duminica Floriilor 2023. Ce se face și ce nu se face în această zi? Este sărbătoare mare pentru toți creștinii-ortodocși!

[Sursa foto: PixaBay]

În această zi, gospodinele coc atâtea pâini câți membrii are familia, însă sunt diferite, în funcție de vârstele celor din familie. Pâinile trebuie împletite din aluat de grâu. Acestea sunt ornate cu figurine sau cruci din același aluat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pâinile trebuie date celor săraci pentru a fi feriți de cele rele.

De asemenea, în această zi, fetele trebuie să fiarbă apă cu busuioc. Ele trebuie să meargă la miezul nopții să fiarbă apa și să o pregătească pentru a se spăla pe cap cu ea a doua zi.

Scopul este acela de a avea un păr sănătos și strălucitor.

Apa se pune apoi la rădăcina unui păr înflorit, rostind: „Cât de frumos e părul înflorit, așa de frumoasă să fiu și eu; cum se uită oamenii la un păr înflorit, așa să se uite și la mine!”

Citește și: EXCLUSIV: Cum va fi vremea în luna aprilie?/ ANM: ”Marți seara ajungem la o vreme deosebit de rece pentru data din calendar”

Se spune că aşa cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște.

În această zi se mănâncă pește. Este a doua dezlegare din postul Paștelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Potrivit tradiției, peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare. Cine va mânca, se va lecui de orice boală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si