Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - UPDATE - Dumitru Buzatu, față în față cu judecătorii. Instanța a decis ca el să rămână în arest

Curtea de Apel Iași judecă începând cu ora 11:00 contestația făcută de Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, cu privire la măsura arestării preventive.

Madalina Grigore,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE: În urma deciziei instanței, Dumitru Buzatu va rămâne în arest. 

„În baza art.425 ind. 1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală rap. la art.204 Cod procedură penală, respinge, ca fiind nefondată, contestatia formulată de către inculpatul-contestator Buzatu Dumitru,(...) împotriva încheierii nr. 70/DLF pronunţate la data de 23 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertăti de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1886/89/2023, încheiere pe care o mentine. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul-contestator Buzatu Dumitru să plătească statului suma de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate pentru solutionarea contestatiei formulate de acesta. II. În baza art.4251 alin.7 pct.2 lit.a Cod procedură penală rap. la art.204 Cod procedură penală, admite contestatia formulată de către inculpatul-contestator Judele Radu, (...)împotriva încheierii nr. 71/DLF pronunţate la data de 24 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr.

1887/89/2023, încheiere pe care o desfiintează în parte, în sensul întemeierii dispozitiei privind luarea măsurii arestului preventiv dor pe infractiunea de trafic de influentă prevăzută la art. 291 alin. (1) Cod penal. Rejudecând cauza: Înlătură din încheierea contestată retinerea infractiunii de luare de mită prevăzută de art. 6 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 289 alin. (1) si (2) Cod penal ca temei al luării măsurii arestului preventiv fată de inculpatul Judele Radu.
Mentine dispozitia privind luarea măsurii arestului preventiv fată de inculpatul Judele Radu doar pentru comiterea infractiunii de trafic de influentă prevăzută de art. 291 alin. (1) Cod penal. Dispune retragerea mandatului de arestare preventivă nr. 17/24.09.2023 emis de judecătorul de drepturi si libertăti din cadrul Tribunalului Vaslui si emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului Judele Radu pentru perioada 29.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Mentine celelalte dispozitii ale încheierii nr.
71/DLF pronunţate la data de 24 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertăti de la Tribunalul Vaslui în măsura în care nu contravin prezentei hotărâri. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate pentru solutionarea contestatiei formulate de inculpatul-contestator Judele Radu rămân în sarcina statului. Definitivă. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată astăzi, 29.09.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatilor şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”,
a
transmis instanța.

UPDATE: Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu şi a lui Radu Judele. Ședința va alea loc vineri, la ora 12.00.

„Stabileşte termen de pronunţare la data de 29.09.2023, când soluţia va fi pusă la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, este soluţia pronunţată, joi de magistraţii Curţii de Apel Iaşi.

„Este un om politic, lider al PSD, care a fost prins în portbagaj cu bani puși la dispoziție de DNA, o sumă de 1.250.000 lei, fiind acuzat, cu participarea sau cu concursul unui om de afaceri, potent om de afaceri, din județul Vaslui, un rege al drumurilor din județul Vaslui, de pretinderea unor sume de bani pentru efectuarea unor atribuții ce ar cădea în sarcina domniei sale, de președinte al Consiliului Județean.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Dumitru Buzatu ajunge azi în fața judecătorilor. Curtea de Apel Iași decide dacă va rămâne în arest

Suma aceea care a fost găsită în borsetă, spune domnul Buzatu în declarația dată, e altceva decât domnia sa discutase cu domnul Savin; îl rugase să-i împrumute o sumă de 125.000 RON. Nu a luat acea borsetă în ideea că erau 1.200.000 lei, ci bănuia că e suma pe care o solicitase”, a spus unul dintre avocați în fața instanței de fond, potrivit motivării hotărârii pronunțate sâmbătă de Tribunalul Vaslui, citează Libertatea.ro. 

Dumitru Buzatu: „Sărut-mâna, Emil, eram pe drojdie”

Avocații au prezentat care ar fi semnificația expresiei pe care Dumitru Buzatu a folosit-o după ce a primit geanta cu bani din partea afaceristului Emil Savin. În înregistrarea ambientală făcută de Savin cu echipamentul DNA pe care îl avea la el în momentul în care s-a făcut flagrantul Buzatu a spus: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie”.

Potrivit avocaților, expresia ar semnifica, de fapt, o mulțumire pentru suma de bani primită. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

„Lucrul ăsta, pentru un terț care află chestiunea asta referitor la o sumă de bani nu înseamnă a luare de mită, ci înseamnă mai degrabă mulțumesc că mi-ai dat această sumă de bani, că aveam nevoie să-mi rezolvi treburile, ca împrumut”, arată sursa citată anterior.

Citește și: VIDEO- Buzatu „ordona” peștelui să se lase prins. Drumuri de mântuială în județ, avere colosală în buzunare

Avocații care îl reprezintă pe Dumitru Buzatu spun că măsura arestului preventiv este una excesivă, motivând că președintele CJ Vaslui nu reprezintă un pericol pentru societate și îl descriu ca fiind „un om care saluta și era salutat pe stradă”.

Citește și: VIDEO- Filmul capturării baronului de Vaslui: Emil, încă o dată îți mulțumesc. Eram pe drojdie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI