Șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant pentru luare de mită, în urmă cu o lună. Buzatu a primit atunci măsura de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Astăzi, libertatea lui Dumitru Buzatu va ajunge iar pe masa Tribunalului. Buzatu se pare că riscă prelungirea arestului preventiv.

Încă 30 de zile de arest preventiv

Dumitru Buzatu a petrecut aproape o lună în spatele gratiilor, la sediul IPJ Iași.

În urmă cu o săptămână, Buzatu a fost prezent la Tribunalul Vaslui, în fața judecătorilor de drepturi și libertăți cetățenești.

În urma întâlnirii cu Buzatu, judecătorii de la Tribunalul Vaslui au decis prelungirea mandatului de arestare a acestuia.

Decizia Tribunalului Vaslui se pare că nu a fost definitivă. Astăzi, Dumitru Buzatu va fi prezent la Curtea de Apel Iași, unde judecătorii vor stabili dacă decizia luată în urmă cu o săptămână de Tribunalul Vaslui a fost corectă.

În funcție de decizia luată de judecătorii de la Curtea de Apel Iași, Dumitru Buzatu va afla dacă va mai petrece timp în spatele gratiilor, relatează realitate.net.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Afaceristul care i-a dat lui Dumitru Buzatu geanta cu bani face declarații în scandalul momentului: ”Eu nu am avut o prietenie cu domnul Buzatu”

Dumitru Buzatu riscă prelungirea perioadei de arest

Dumitru Buzatu riscă prelungirea perioadei de arest

[Sursa foto: Arhivă Știrile Kanal D]

Prins în flagrant, în timp ce lua mită

Dumitru Buzatu este a ajuns la conducerea Consiliului Județean Vaslui în anul 2012. Șeful Consiliului Județean Vaslui este unul dintre cei mai bogați oameni din țară.

În ultima declarație de avere, Dumitru Buzatu deținea nouă terenuri agricole sau forestiere, cinci clădiri în Zapodeni, în județul Vaslui, o șalupă și două mașini.

În anul 2022, Buzatu a dăruit fiului său o casă și două terenuri. De asemenea, salariul lui Buzatu pentru poziția de șef al Consiliului Județean Vaslui s-a ridicat la valoarea de a primit de 164.000 de lei. Buzatu a primit o pensie de 95.000 de lei și o pensie specială, fiind fost parlamentar, în valoare de 73.000 de lei. 

Citește și: Dumitru Buzatu, șeful CJ Vaslui, ar fi fost prins în flagrant de DNA cu o mită de 1,2 milioane lei. Reacția lui Marcel Ciolacu

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Pe data de 22 septembrie 2023, Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, în timp ce lua mită, în valoare de 1,25 milioane de lei, pentru a favoriza o anumită firmă în vederea obținerii unui contract cu Consiliul Județean.

Se pare că Buzatu a fost denunțat chiar de prietenul său, Emil Savin, cel care i-ar fi dat banii. Luarea de mită a banilor marcați de DNA, realizată de Dumitru Buzatu, s-a petrecut la un restaurant. După ce a băgat banii în portbagajul mașinii, a luat masa împreună cu prietenul său, iar după două ore, când a părăsit locația restaurantului, a fost prins de polițiști.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si