Şeful Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant, vineri seară, de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Informația este confirmată de însuși liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, care a scris vineri seara pe Facebook că va propune sâmbătă excluderea lui Dumitru Buzatu din partid. 

Citește și: Pensia minimă se recalculează de la 1 ianuarie 2024. Cine va primi peste 50% în plus la pensie

Surse citate de G4 Media au precizat că procurorii DNA efectuează percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu. Șeful CJ Vaslui se află în custodia procurorilor la această oră și ar putea fi propus pentru reținerea pe 24 de ore.

UPDATE 22.30.  Dumitru Buzatu a fost adus de procurorii DNA la domiciliul său din localitatea Mărăşeni, comuna Ştefan cel Mare, pentru percheziții domiciliare. La faţa locului este prezent şi fiul acestuia, Tudor Buzatu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. 

Dumitru Buzatu, propus spre excluderea din PSD de Marcel Ciolacu 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris vineri seară pe Facebook: „Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a adăugat el.

Cine este Dumitru Buzatu, baronul PSD de Vaslui

Dumitru Buzatu este președintele Consiliului Județean Vaslui din anul 2012, iar din anul 1992 a fost ales de mai multe ori în Parlamentul României, pe listele PDSR și PSD, după redenumirea partidului.

Fiul său, Tudor Buzatu, ocupă funcția de secretar de stat, din ianuarie 2022, în Secretariatul General al Guvernului, potrivit Europa Libera.

Ultima declarație de avere arată că el are nouă terenuri agricole sau forestiere, cinci clădiri în Zapodeni, județul Vaslui, o șalupă și două mașini.

Anul trecut și-a donat o casă și două terenuri fiului său, a primit un salariu de 164.000 de lei de la Consiliul Județean, la care se adaugă o pensie de 95.000 de lei și o pensie specială de fost parlamentar de 73.000 de lei. În total, 27.000 de lei net pe lună.

Conform unor surse din presa centrală, flagrantul s-ar fi realizat cu bani marcați de DNA la restaurantul unei bălți de pește, unde baronul PSD a servit masa. 

Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit în restaurant.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si