Close sidebar
Close sidebar

Dumitru Enache, general de brigadă, a murit

România a mai pierdut un mare român. Generalul Dumitru Enache a murit. Anunțul decesului a fost făcut pe Facebook.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

 

"Ramas bun domnule General de Brigada in Retragere Dumitru Enache!

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

<Da, am luptat și la Cotul Donului în Rusia și în munții Tatra în Cehoslovacia. Poate că vă vine mai greu să credeți dar am mers pe jos de la Cotul Donului până la Budapesta și de acolo mai departe. Am cărat cu mine în tot acest timp o mitralieră de 9 kg. Am luptat în al doilea război mondial ca pușcaș mitralior. Arma grea îmi făcuse aici pe umăr un lăcaș precum jugul la gâtul boului.

Cu toate astea în 1945, la sfârșitul războiului, am plâns când a trebuit s-o predau. Însă, să fie clar, nu doresc nimănui, nicio zi de război>.

Funeraliile cu onoruri militare vor avea loc  în cimitirul ,,Sf. Împărați Constantin și Elena” din Buzău, cu participarea unor subunități de onoare din cadrul unităților Jandarmeriei Române, I.S.U. Buzău și Divizia 2 Infanterie "Getica".

Dumnezeu sa-l odihneasca!", este mesajul care anunță decesul marelui român.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI