Dumitru Farcas a murit la varsta de 80 de ani. Celebrul taragotist a implinit 80 de ani in luna mai, ocazie cu care a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National „Serviciu Credincios“ in grad de cavaler.

Dumitru Farcas a murit intr-un spital din Cluj, unde era internat in urma unui infarct, potrivit Mediafax.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Directorul Casei de Cultura a Studentilor Cluj, Flavius Milasan, a declarat, corespondentului Mediafax, ca detaliile privind inmormantarea lui Dumitru Farcas vor fi comunicate de familie. La inceputul carierei sale, incepand cu anul 1959, Dumitru Farcas a facut parte din Ansamblului Folcloric National „Transilvania", cunoscut atunci sub numele de "Ansamblul Maramuresului", fiind membru fondator. Din anul 1970 a devenit membru al Uniunii Artistilor Muzicieni din Elvetia "SUISSA".

In anii 1977 si 1999, artistul a primit din partea Institutului- Smithsonian Washington DC, SUA, diplome de onoare.

in 1962, a fondat Orchestra de muzica populara "Martisorul" a Casei de Cultura a studentilor din Cluj-Napoca, cu care a obtinut numeroase premii nationale si internationale. 

De-a lungul carierei sale i s-a acordat titlul de onoare al oraselor Phenian (Coreea de Nord), Cluj-Napoca, Bucuresti, Resita si Baia Mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si