Rusia speră să realizeze progrese mai semnificative în cursul viitoarei runde de convorbiri cu Ucraina, iar operațiunea militară se desfășoară conform planului, după spusele purtătorului de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

Citeste si: Un băiat de șase ani a strâns o sumă mare de bani pentru a-i ajuta pe ucraineni: „Trebuie să facem mai mult”

Rusia a constatat "progrese" în negocierile cu Ucraina, adaugă purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse.


„Au fost realizate unele progrese” în negocierile destinate să „pună capăt cât mai curând posibil vărsării de sânge fără sens şi rezistenţei forţelor armate ucrainene”, a spus ea.

Citeste si: Copiii grav bolnavi, refugiați ucraineni, vor fi transportați în Israel pentru tratament. David Saranga, ambasadorul Israelului la București, i-a întâmpinat la graniță

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Zaharova a mai declarat că „operaţiunea militară specială” a Federației Ruse nu are ca scop răsturnarea actualului guvern al Ucrainei.

Rezultatele celei de-a treia runde de negocieri dintre Rusia și Ucraina

​A treia rundă de negocieri ruso-ucrainene s-a încheiat, părțile înregistrând „ câteva rezultate” în privința culoarelor umanitare, a declarat Mikhailo Podoliak, membru al delegației ucrainene.

Citeste si: Recompensă de 1 milion de dolari pentru soldații ruși care își predau aeronavele de luptă în Ucraina

Un negociator rus a declarat, citat de AFP, că noua rundă de negocieri nu a fost la „nivelul așteptărilor”.

„Sperăm că data viitoare vom putea realiza un progres mai mare”, a spus Vladimir Medinski în timpul unui briefing de presă difuzat de postul de stat rus Rossia 24.

Citeste si: Mobilizarea rezerviştilor în caz de război: Ce prevede legislaţia din România?

Negocierile desfăşurate luni au avut loc la Belovejskaia Puşcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ţinut şi  a doua rundă de negocieri. Conform agenţie Interfax, pe agenda discuţiilor sunt trei grupuri de teme majore, respectiv soluţionarea politică a conflictului, aspectele umanitare şi chestiunile militare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si