Procurorii din Florida au spus că Thomas Raynard James avea același nume ca un suspect, ceea ce a dus la condamnarea sa pe nedrept pentru crimă, în anul 1991. Condamnarea sa a fost anulată abia acum, potrivit NYTimes.com.

Citeste si: Profesor de sport, condamnat la șapte ani de închisoare pentru viol

Thomas Raynard James, care și-a petrecut mai mult de jumătate din viață la penitenciarul Okeechobee din Florida, spune că a avut „întotdeauna speranța că, într-o zi, cineva va vedea adevărul și va veni în apărarea

lui”.

Crima pe care Thomas Raynard James nu a comis-o niciodată

În ianuarie 1990, doi bărbați au intrat într-un apartament din cartierul Coconut Grove din Miami, iar unul dintre ei a împușcat mortal un bărbat în timpul jafului. Martorii și informatorii au spus că bărbatul care a tras focul de armă se numea Thomas James sau Tommy James.

Acest lucru a determinat poliția să pună o fotografie a lui Thomas Raynard James, care nu avea nicio legătură cu faptele, într-un grup standard de identificare. Martorii au fost convinși că bărbatul din poze era autorul crimei.

Identificarea greșită a făcut ca Thomas Raynard James, pe atunci în vârstă de 23 de ani, să fie condamnat pentru crimă de gradul întâi și jaf armat. Sentința a fost pronunțată la 11 ianuarie 1991, iar de atunci americanul se află după gratii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Thomas Raynard James are în prezent 55 de ani și a fost închis la momentul când avea doar 24 de ani

[Sursa foto: Twitter]

Thomas Raynard James a fost condamnat la închisoare pe viață. El nu a renunțat niciodată să încerce să-și dovedească nevinovăția.

Americanul și-a investigat singur cazul în timp ce era în închisoare, iar mama sa, Doris Strong, a bătut la multe uși, căutând răspunsuri, potrivit avocatului Natlie G. Figgers.

"Criminalul era un alt bărbat cu același nume"

Biroul Procuraturii de Stat din Miami a declarat că o investigație pe care a efectuat-o în cooperare cu avocata Figgers a stabilit că "nu doar că au existat îndoieli rezonabile în condamnare,

ci și că Thomas Raynard James nu are nicio legătură cu acuzațiile”.

"Condamnatul fără vină", alături de avocata lui

„A fost o simplă coincidență că inculpatul, Thomas Raynard James, avea același nume ca un suspect numit de martori și informatori anonimi ca „Thomas James”, fapt care a dus la „identificarea lui greșită”, spune avocata inculpatului. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Abia după 31 de ani s-a aflat că bărbatul înarmat care l-a împușcat pe Francis McKinnon era un alt „Tommy James”, procurorii cerând acum ca sentința să fie anulată.

În cursul zilei de miercuri, 27 aprilie, eforturile apărării au fost în cele din urmă validate de un judecător care a aprobat anularea condamnării și sentința lui James, eliberându-l după ce și-a petrecut peste 31 de ani în închisoare.

Mama condamnatului, Doris Strong, a încercat timp de 30 de ani să dovedească nevinovăția copilului său

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si