După caniculă, vin furtunile: Anunțul de ultimă oră de la meteo - HARTA
ANM a emis două atenționări meteo de furtuni valabilă până mâine dimineață. Vezi harta cu zonele vizate!
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 26 august, ora 14 – 26 august, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.
Notă: Disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni (26 august) cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 26 august, ora 22 – 27 august, ora 08
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și descărcări electrice.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25
INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 27, 28 și 29 august
Fenomene vizate: disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică
În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35...36 de grade.
Îndeosebi după-amiaza și seara, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică (averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, grindină) pe arii restrânse temporar accentuată, în zonele deluroase și montane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului.