Decizia vine după ce Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în privința calității sale de colaborator al Securității, în data de 23 martie.

În urma deciziei ÎCCJ de colaborare cu Securitatea, Traian Băsescu pierde drepturile cuvenite foștilor șefi de stat, potrivit unei legi votate de parlament în 2021 și publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre: casa de protocol din cartierul Primăverii, indemnizația lunară de 11.148

de lei, care înseamnă 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu; pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de SPP. 

Vila din Mihăileanu, achiziționată încă de când Băsescu era primarul Capitalei

Traian Băsescu ar avea la dispoziție mai multe proprietăți în care s-ar putea muta, printre care și celebra vilă din Mihăileanu, pe care a obținut-o pe vremea când era primar.

Pentru vila din Mihăileanu, Traian Băsescu a plătit 19.000 de dolari. La acea vreme, cu banii ăștia abia îți cumpărai un apartament într-un bloc vechi. Locuința are însă 370 mp și a avut numai locatari celebri.

Citeste si: Traian Băsescu, obligat să elibereze vila de protocol în maxim 60 de zile

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Până să o cumpere fostul președinte, apartamentul a fost reședința consulului Germaniei.

Citeste si: VIDEO- Traian Băsescu s-ar afla în stare gravă la Bruxelles: „Și-a pierdut vocea, nu mai poate vorbi”

Traian Băsescu și-a vizitat casa de mai multe ori de când nu mai este președinte. Locuința, situată în centrul Capitalei, într-una din zonele
luxoase ale orașului, este conform declarației de avere, singura proprietate imobiliara a fostului președinte. 

Starea de sănătate a lui Traian Băsescu

Maria Băsescu: „În acest moment este încă la spital. Se simte ca la spital”

Citeste si: Elena Udrea a vorbit despre starea de sănătate a lui Băsescu: „Ce se întâmpla dacă era luat cu ambulanța de la Bruxelles și dus la Moscova?”

Singura certitudine pe care a spus-o Maria Băsescu astăzi este că fostul președinte este în spital la Bruxelles. Nimeni nu a confirmat, însă, până acum, dacă Traian Băsescu a suferit sau nu un AVC, așa cum a ajuns informația în presă.

Traian Băsescu rămâne cu indemnizația de europarlamentar

Traian Băsescu primește o indemnizație anuală de europarlamentar de 83.931 euro, arată cea mai recentă declarație de avere, alături de diurnă anuală pentru deplasare și misiuni de 81.792 euro și o sumă forfetară anuală de 54.756 euro.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Citeste si: Traian Băsescu, externat de la clinica din Belgia

Rămâne cu mandatul de europarlamentar pentru că, la momentul depunerii candidaturii, în 2019, îndeplinea toate cerințele legale.

Avocata lui Traian Băsescu, Eliza Ene-Corbeanu, a precizat pe Facebook după decizia definitivă dată de Curtea Supremă, care a stabilit că fostul președinte a colaborat cu Securitatea ca poliție politică, că Traian Băsescu „nu își va pierde mandatul de europarlamentar”. Traian Băsescu a fost ales europarlamentar în 2019, pe lista PMP.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si