Cu o intarziere de 3 luni stim in cele din urma pe ce cheltuie cabinetul Dancila banii tarii! In special pe pensii, salarii, ajutoare sociale si un pic pentru investitii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Guvernatii sunt plini de optimism si cred ca anul viitor economia o sa duduie, cu o creste de 5,5%. Aceiasi tinta o aveau si anul trecut dar cresterea a fost de 4,5%.
Daca anul acesta scumpirile au fost generalizate cu o medie de 4,63%, asteptarile sunt ca in acest an scumpirile sa fie de doar 2,8%. Energia o sa fie mai scumpa si importam din ce in ce mai multe bunuri si servicii asadar vom importa si cresterile din exterior! Peste 200 de miliarde de lei, adica cea mai mare parte din banii tarii, se duc pentru ajutoare sociale, pensii si salarii. Mai ales ca valoarea punctului de pensie se majoreaza de la 1 septembrie cu 15% pana la 1.265 lei. E o irononie din moment ce fondurile alocate investitiile reprezinta doar un sfert din aceasta suma.

Maririle salariul minim dar si majorarea salariile bugetarilor de la 1 ianuarie sunt si ele prinse in buget. In plus ei vor primi vouchere de vacanta si de doua ori pe an indemnizatie de hrana.

Educatia a primit 9,8 miliarde de lei in plus fata de sumele cheltuite anul trecut. 2 miliarde vor merge direct catre modernizarea scolilor cu toaleta in curte, dar si pentru tablete in scoli si table interactive. Si transporturile au catigat peste 6 miliarde- asta desi anul trecut autoritatile nu au reusit sa cheltuiasca un sfert din suma. Din acesti bani se va face autostrada Targu-Mures-Iasi. Pentru sanatate e o crestere de 6 miliarde de lei.

1 miliard este alocat pentru a fi cumparata in al 9 lea ceas aparatura necesara spitalelor: in special ecografe si aparate de rezonanta magnetica. Bani mai multi primesc si ministerele de interne si agricultura.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si