Tot luni, in cursul diminetii, procurorii l-au pus sub acuzare pe actualul sef al DIPI, Rares Vaduva. In doar se fac cercetari legate de ofiteri de informatii cu functii de conducere care ar fi aprobat mai multe rapoarte prin care au schimbat destinatia fondurilor necesare misiunilor operative, au cheltuit sumele pentru protocol sau chiar si-au insusit banii secretizând apoi documentele.

Comisarul-sef Nicolae Gheorghe a ajuns la DNA in jurul orei 17.00

si nu a facut vreo declaratie. El a ocupat functia de sef al DIPI din 2014 pâna in februarie 2016, când a fost demis in urma unei decizii a premierului Ciolos. Premierul l-a inlocuit din functie dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui pentru ca ar fi folosit ilegal fonduri si dotari ale DIPI in folosul vicepremierului Gabriel Oprea.

La DNA a fost chemat luni si un alt fost sef al DIPI, Gelu Oltean, care a ocupat functia de conducere pâna in 2014, inaintea lui Nicolae Gheorghe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Surse din cadrul anchetei au precizat pentru News.ro ca actele de urmarire penala legate de Nicolae Gheorghe si de Gelu Oltean s-au facut in dosarul in care a fost pus sub invinuire si comisarul sef Rares Vaduva, actualul sef al DIPI.

La câteva ore dupa audierea lui Rares Vaduva, DNA a transmis un comunicat de presa in care arata ca sefii Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din cadrul MAI au aprobat mai multe rapoarte prin care au schimbat destinatia fondurilor destinate misiunilor operative, pe care le-au cheltuit pentru protocol sau chiar si-au insusit sumele

dupa care au secretizat documentele.

"In perioada 2014- 2015, persoane cu functii de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne- Departamentul de Informatii si Protectie Interna au aprobat mai multe rapoarte prin care a fost schimbata destinatia unor sume de bani ce erau alocate pentru cheltuieli operative ale DIPI. Astfel, banii ce urmau sa fie folositi pentru actiuni sau misiuni cu caracter informativ-operativ au fost indreptati catre cheltuieli de protocol ori pentru inzestrarea institutiei. In acest sens, necesitatea efectuarii unor cheltuieli operative a fost atestata in mod fals”, spuneau procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Anchetatorii au strâns probe care arata ca o parte din sumele care erau destinate misiunilor au fost insusite de ofiterii cu functii de conducere din cadrul DIPI.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si