In articol:
- După o lună de carantină, locuitorii din Beijing sărbătoresc redeschiderea restaurantelor
- Măsurile anti-COVID au dus la pierderi economice pentru patronii de restaurante
De la începutul lunii mai, capitala chineză, cu o populaţie de 22 de milioane de locuitori, a închis baruri, cafenele, săli de sport, săli de sport, muzee şi chiar zeci de staţii de metrou pentru a limita un focar epidemic.
După o lună de carantină, locuitorii din Beijing sărbătoresc redeschiderea restaurantelor
"Abia aşteptam să fiu acolo, mai ales că nu am putut ieşi atât de mult timp", a declarat zâmbind Chen Chunmei pentru AFP. "În fiecare zi comandam mâncare sau găteam. Aşa că mi-am dorit foarte mult să am parte de un restaurant", a adăugat ea.
Citeste si: Bilanț Covid 19, 6 iunie. 213 noi infectări în ultimele 24 de ore
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Deşi doar câteva zeci de noi cazuri zilnice au fost înregistrate la Beijing, ca şi în alte regiuni din China, municipalitatea a aplicat o strategie zero COVID-19 pentru a preveni răspândirii virusului şi decesele.
Locuitorii au fost obligaţi timp de câteva săptămâni să efectueze un test PCR cel puţin la fiecare 48 de ore, clădirile au fost închise, iar oamenii au fost plasaţi în carantină.
Măsurile anti-COVID au dus la pierderi economice pentru patronii de restaurante
"Cifra noastră de afaceri din luna mai a scăzut cu aproximativ 65% faţă de anul trecut", a deplâns Zhang Shengtao, manager de operaţiuni la Beijing Huda Catering, care conduce un popular lanţ de restaurante specializat în languste cu usturoi şi condimente.
Citeste si: Un focar de Covid a fost confirmat în judeţul Timiş, după mai bine de o lună
"Aşteptăm cu nerăbdare revenirea", a declarat la rândul său Wu Ziwen, managerul unui restaurant Nanjing Dapaidang, un alt lanţ care oferă specialităţi din estul Chinei.
"Este sigur că am pierdut bani" în ultima lună, chiar dacă livrările la domiciliu ne-au permis să amortizăm puţin şocul, a explicat el pentru AFP.
Cu toate acestea, revenirea nu este deocamdată completă. Unităţile pot funcţiona doar la 50% din capacitate.