La sfarsitul anului, pietele de brazi erau cele mai aglomerate locuri. Astazi, la coltul strazii e plin de pomi de Craciun aruncati unul peste altul.
MIHAI ZOTTA, DIRECTOR TEHNIC CARPATHIA: „Un brad care creste in padure in mod natural ii trebuie cel putin 10-12-14 ani ca sa poata fi folosdit ca pom de iarna pentru o saptamana sau doua, ca apoi sa fie aruncat!”.
Oamenii se plang de veniturile mici, dar traditia e traditie! Intre timp, brazii zac pe unde apuca. O imagine trista a cheltuielilor pe care le facem si care ajung la gunoi!
CRACIUN FARA BRAD SAU FARA RISIPA?
O solutie pentru a evita taierea brazilor din padure sunt pepinierele specializate.
Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro
MIHAI ZOTTA, DIRECTOR TEHNIC CARPATHIA: „Din pacate, in acest moment, foarte multi din brazii crescuti in pepieniere vin din afara tarii. Ar fi ideal sa avem mai multe pepiniere la noi”.
Si brazii la ghiveci ar putea reprezenta o cale pentru a evita risipa. Insa mare atentie de unde ii cumparati. E nevoie de o tehnica speciala pentru ca radacinile lor sa nu fie afectate.
MIHAI ZOTTA, DIRECTOR TEHNIC CARPATHIA: „70 la suta din procentul brazilor vanduti la ghiveci se usuca dupa aceea!”
Bradul artificial i-a cucerit pe unii romani. Dar, daca e din plastic, face la fel de mult rau planetei ca un brad taiat din padure. Cautati modelele realizate din materiale ecologice, refolosibile.