În ședința de joi a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au fost aprobate mai multe propuneri ale Comisiei pastorale, monahale și sociale, privind spovedania și duhovnicia, potrivit unui comunicat.

Citeste si: Noi detalii în cazul preotului Visarion Alexa. Ce au găsit anchetatorii în telefonul lui

Noile reguli pentru spovedanie

  • Sfânta Spovedanie se săvârşeşte în biserică, în faţa unei icoane a Mântuitorului Hristos, pentru ca persoana care se mărturiseşte să aibă conştiinţa cât mai vie a prezenţei lui Dumnezeu alături de eaşi de duhovnic în timpul mărturisirii;
  • Preotul duhovnic are în primul rând datoria să asculte şi apoi săîntrebe cu delicateţe, doar pentru a-l ajuta pe penitent să fie cât mai sincer în mărturisirea sa;
  • Taina Spovedaniei nu poate fi condiţionată de vreun interes material sau de altă natură;
  • Orice duhovnic trebuie să aibă şi el un părinte duhovnic la care să se spovedească în mod constant;

Citeste si: O altă enoriașă intervinte în scandalul cu părintele Visarion Alexa: "Sunt ca plastilina în mâinile tale. Te iubesc..."

  • Preotul duhovnic trebuie să fie un cleric cu viaţă duhovnicească matură, care s-a eliberat de robia patimilor trupeşti şi cultivă virtutea sfinţeniei;
  • Respectarea cu stricteţe a cadrului adecvat Spovedaniei, adică săvârşirea ei în lăcaşul de cult, sau, în mod excepţional, într-un spaţiu deschis şi vizibil, adiacent bisericii;
  • Evitarea oricărui gest sau cuvânt interpretabile ca familiaritate nepotrivită cu penitentul (glume inadecvate sau gesturi indecente).
  • Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6.
  • Citeste si: Declarații scandaloase ale părintelui Visarion Alexa au ieșit la iveală: ”Soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani!”

Cine este Visarion Alexa

Visarion Alexa este un preot acuzat că a agresat sexual  o femeie care mersese la el pentru a se spovedi. Ulterior, avocata preotului Visarion Alexa a declarat că a existat o relație de prietenie între părinte și femeia respectivă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Preotul a recunoscut fapta de care este acuzat, însă nu a dat detalii. Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor a decis sancțiuni pentru preotul Visarion Alexa. Comisia a decis că acesta nu mai are voie să ofere niciun fel de serviciu religios, astfel încât i-a fost retrasă calitatea de preot paroh.

Citeste si: Avocatul lui Visarion Alexa face lumină, după zvonurile că preotul ar mai fi primit încă cinci reclamații de agresiune: "Fapta diferă de realitate"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si