Site-ul Rocksounds.ro scria pe 23 aprilie anul trecut, cu 6 luni inainte de dezastrul din Colectiv, de pe 30 octombrie, cronica unui concert din acelasi club, in care conditiile de desfasurare fusesera la fel de improprii ca si in seara blestemata, in care au murit 64 de persoane.

Iata ce spunea cronicarul concertului trupei Behemont, care avusese loc pe 22 aprilie: "Apropo de asta, un cuvânt şi pentru organizator, dacă nu este cu supărare: un Colectiv umplut până la punctul la care “sardele în sos propriu” devine un eufemism nu este nici pe departe o distracţie.
La ora la care Behemoth au urcat pe scenă aş spune că 2 centimetri de spaţiu erau deja o minune. Asta generează două probleme. Prima este lipsa oricărei forme de confort. Bine, poate lumea nici nu ia asta în seamă, dar nu putem generaliza. Să respiri liniştit este absolut necesar. În seara aceea aşa ceva era imposibil. A doua problemă este ceva mai gravă. În cazul unui eveniment neplăcut…acolo se murea aşa cum mor gândacii când dai cu urmaşii lui Zyklone B, adică pe capete. Gândiţi-vă la o audienţă în care dacă încercai să bagi mâna în buzunar ca să scoţi telefonul, deja puteai fi sigur că ai lovit coastele cuiva. Sunt absolut de acord că în clipa în care se poate face asta, trebuie să se câştige dintr-un concert. Ceea ce nu prea este normal este să lăsăm deoparte orice formă de prevenţie şi să punem oameni peste oameni într-un spaţiu care are limite, sperând că totul va fi bine.
De data asta a fost. Nimeni nu poate garanta pentru data viitoare. Aşa că, dacă tot există cerere, poate se poate apela la un loc în care cererea întruneşte capacitatea, ca şi minimele norme de securitate. Este doar o idee, poate un sfat"
, scris rocksounds.ro in 23 aprilie 2015, cu 6 luni si o saptamana inainte de catastrofa din Colectiv.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si