Se strică vremea! După zilele în care s-au înregistrat temperaturi caniculare, în România, se întorc ploile. Meteorologii au emis două coduri de ploi și instabilitate atmosferică. 

Cod portocaliu și cod galben de ploi, în aproape toată țara

Vremea rea își face apariția în aproape toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de instabilitate atmosferică.

Codul galben de ploi este valabil de azi, până mâine, 25 iulie, ora 10:00, în sudul Banatului, în Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, în Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Transilvaniei.

"La munte, în sudul Banatului, în Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, în Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Transilvaniei vremea va fi instabilă. Instabilitatea se va manifesta la început în zonele montane, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 50...70 km/h) și căderi de grindină", se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Citește și: De ce unele persoane sunt ciuruite de țânțari, iar altele sunt pur și simplu ignorate! Explicația științifică la care nu te-ai fi gândit niciodată

România intră sub cod portocaliu și galben de ploi

[Sursa foto: Capturi ANM]

Codul portocaliu de ploi este în vigoare până mâine, ora 10:00, în sud-vestul Transilvaniei și în mai multe regiuni montane.

"În sud-vestul Transilvaniei și pe arii extinse la munte vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp", se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie. 

Citește și: VIDEO Inima este supusă unor riscuri foarte mari pe timpul caniculei! Ce vă recomandă specialiștii pentru a vă proteja?

Harta codurilor în România

[Sursa foto: Capturi ANM]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si