Close sidebar
Close sidebar

Durere în stanga: Ce afecţiuni poate ascunde?

Primul pas pe care îl facem de cele mai multe ori atunci când ne doare ceva este să cputam pe internet care ar putea fi cauzele. Dacă acesta ne poate auta cu câteva informații, cu siguranță verdictul final îl are medicul. Iată ce afecțiuni poate ascunde o durere în stânga.

Catalina Popa,

Durere în stanga


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O durere care apare in partea stanga sau dreapta a corpului nostru, poate avea numeroase motive, in abdomen aflandu-se multe organe, care, din cauza unor afectiuni, pot provoca suferinta. Durerile pot fi si de natura mecanica, musculare sau pot fi cauzate de traumatisme. Si inima, asa cum vom vedea in continuare, poate fi cauza unor dureri care apar in partea stanga a corpului.

O durere aparuta in partea stanga a corpului poate fi cauzata de foarte multe afectiuni. Administrarea de medicamente antiinflamatoare nu va rezolva cauza durerii. Doar un medic specialist poate descoperi cea mai probabila cauza a durerii.

Urmareste cu atentie manifestarile durerii si alte probleme pe care le intampini si mergi la un consult pentru a stabili cea mai adecvata formula de tratament. In cazul in care o persoana din familie manifesta o durere care poate constitui o urgenta clinica, suna la 112, pentru ca un infarct miocardic sau o peritonita ii pot pune in pericol viata.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății se opune utilizării la scară largă a dozei trei anti-COVID-19: „Nu vom opri așa pandemia”

Durere în stanga. Cu ce fel de durere te poti confrunta?

Durerile care se manifesta in partea stanga a corpului uman pot fi de mai multe tipuri si pot anunta instalarea unor diferite afectiuni. De aceea, este important sa consulti imediat un medic atunci daca te confrunti cu acestea.

In general, durerile se pot localiza:

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

in partea superioara a abdomenului;
la mijlocul abdomenului;
in partea inferioara a abdomenului.
Durerile se pot manifesta direct sau prin iradiere. Suferindul poate descrie durere in partea stanga, dar ea poate fi cauzata de afectiuni instalate la nivelul altor organe.

In functie de modul in care se manifesta durerea si in functie de alte semne care apar in tabloul clinic al persoanei afectate, se pot stabili cauza si organul afectat.

Un diagnostic corect poate fi stabilit de medic in functie de:

caracterul durerii;
localizarea durerii;
intensitatea durerii;
directia in care iradiaza durerea;
intermitenta durerii;
cauze care intensifica sau calmeaza durerea;
starea generală a persoanei.

 Durere în stanga. Ce organe se afla in partea stanga a corpului?

Durere în stanga

Citeste si: Top 4 lucruri care te fac mai fericit

Durerea poate fi o consecinta a unei inflamatii aparute la nivelul unui organ din abdomen, poate fi cauzata de o afectiune cardiaca, de unele probleme aparute la coloana vertebrala sau ca o consecinta a unei rupturi a unei coaste, a unui ligament, de exemplu. De multe ori, problemele pot fi cauzate de inflamatii la nivelul sistemului digestiv, dar si de artere, muschi si coaste aflate in aceasta parte a corpului. Unele dureri pot fi provocate de afectiuni usoare, altele, insa, pot deveni extrem de severe.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI