Dupa 4 zile in care a nins incontinuu si am indurat un ger de nedescris, soarele in sfarsit a inceput sa ne zambeasca. Vedeti si dvs ce urme a lasat urgia. In aceasta zona zapada mai are putin si depaseste indicatoarele, iar in spatele nostru este un munte de nameti, inalt de 4 metri. In aceste momente drumarii se chinuie sa ne faca o cale catre urmatoarea localitate

Am plecat din Baneasa inca de la rasarit, in speranta ca vom ajunge la Constanta. In fata ochilor- doar munti uriasi de zapada si niste drumari hotarati sa dea de negrul soselei. S-au trezit de la 5 dimineata si de atunci au inceput lupta cu troienele.

Dumitru Closca, sofer utilaj: Se face si la 4 metri zapada si trebuie sa o iau si de 3-4 ori ca sa latesc strada. Freza asta reuseste sa sparga? Da, reuseste, daca e afanata se poate lua, dar daca e tasata tare, e greu.

Nicusor Florescu, sef sectie Baneasa RAJDP: Ne aflam pe drumul Ion Corvin -  Cernavoda, intervenim cu o freza, o autobasculanta cu lama, iar pe celelalte drumuri cu inca o freza, 3 incarcatoare frontale si 3 masini cu lama.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Zapada a fost atat de mare, incat, in urma utilajelor, drumarii au  fost nevoiti sa curete soselele si cu lopata.

Vreau, va rog frumos, sa le spuneti telespectatorilor nostri ce faceti dumneavoastra in fiecare zi? Muncim cu lopata, cu utilaje, cu ce putem. Cati kilometri veti parcurge dumneavoastra cu lopata astazi?  Daca e sa dam cu antiderapant astazi, 50 de kilometri numai la lopata.

In comuna Aliman, la 90 de kilometri de Constanta, oamenii au iesit abia astazi din case. S-au trezit cu grajduri, curti si ulite ingropate in nameti.

Ce e acoperisul acela acoperit de zapada? este grajd pt animale. Totul e acoperit de zapada, aici la voi.

Pentru doua gravide aflate in sate izolate, salvarea a venit cu senileta. Femeile au ajuns la spitalul din Constanta cu elicopterul SMURD, care astazi s-a ridicat pentru prima oara de la sol, dupa codul portocaliu. 

Gerul are, insa,  si parti frumoase. Statiunea Mamaia parea, azi dimineata, pictata  in gheata. Un fotograf cunoscut a surprins in imagini turturi uriasi si sculpturi artistice, formate in urma viscolului. Iar peisajul va ramane la fel si in weekend.  Codul portocaliu de ger este valabil  in jumatate de tara pana maine, la ora pranzului.  
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si