Elon Musk le-a cerut angajaţilor de la Tesla să se întoarcă la birou sau să plece definitiv din companie, conform unui e-mail trimis chiar de el, capturi cu mesajul fiind publicate în mediul online. Două surse au confirmat autenticitatea e-mailul pentru Reuters. ”Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore la birou pe săptămână. Dacă nu vii, vom presupune că ai demisionat”, mai precizează Musk în e-mail.

Cele mai mari companii de tehnologie din Silicon Valley nu le cere angajaților să se întoarcă la birou cu normă întreagă. Muncitorii nu-și doresc asta, iar în plus, americanii se confruntă cu o nouă explozie a cazurilor de coronavirus.

Citeste si: De ce s-a răzgândit Elon Musk și a blocat cumpărarea Twitter

”Există companii care nu solicită acest lucru, dar când au livrat ultima dată un produs nou grozav? A trecut ceva timp.Tesla a creat, va crea şi chiar produce cele mai interesante şi mai importante produse realizate vreodată de o companie pe Pământ. Acest lucru nu se va întâmpla prin telefon”, a precizat Musk în e-mail. Că răspuns la un cont neverificat de Twitter care a postat o captură cu e-mailul trimis de miliardar, Elon Musk a replicat:  ”Ar trebui să se prefacă că lucrează în altă parte”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Musk și-a numit primul e-mail ”munca de la distanță nu mai este acceptabilă” și din câte se pare era adresat personalului executiv. Miliardarul a precizat că ar putea fi făcute excepții pentru  ”colaboratorii excepționali”, dar că va verifica și aproba personal aceste scutiri. Mai apoi, miliardarul Elon Musk a trimis un al doilea e-mail la nivelul întregii companii. CEO-ul a subliniat că este important ca muncitorii din fabrică - cărora li s-a cerut să lucreze pe tot parcursul pandemiei - să poată vedea că și personalul superior lucrează împreună cu ei.

Elon Musk, critici la adresa stilului american de muncă

”Cu cât ai o funcție mai mare, cu atât prezența ta trebuie să fie mai vizibilă. De aceea am petrecut atât de mult timp în fabrică, astfel încât cei de pe linie să mă vadă lucrând alături de ei. Dacă nu aș fi făcut asta, Tesla ar fi dat faliment de mult”, a mai menționat Elon Musk în e-mail ul său. 

În anul 2018, Elon Musk a mărturisit că de multe ori a dormit pe jos în fabrica Tesla și că muncea peste 120 de ore pe săptămână. Miliardarul a criticat în trecut munca la distanță și stilul american de muncă. În luna mai a acestui an, Musk a declarat pentru Financial Times că americanii  ”încearcă să evite complet să meargă la muncă”, în timp ce chinezii ”nici măcar nu vor să plece din fabrică”.

Citeste si: Reacția cutremurătoare a lui Elon Musk după ce a fost ameninţat de Dmitri Rogozin: "Mi-a părut bine să vă cunosc”

În luna aprilie, angajații Tesla din Shanghai lucrau în tură de 12 ore, șase zile pe săptămână și dormeau în fabrică din cauza eforturilor de a reporni producția după lockdown. Conform Bloomberg angajații Tesla din Shanghai vor lucra izolați până la data de 10 iunie.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În timp ce unii mari angajatori au adoptat permanent politicile de muncă voluntară de la domiciliu, alţii, printre care și Google Alphabet, consideră că cel mai bine este să încurajeze interacţiunile în persoană între colegi. CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, a scris pe Twitter, în luna martie, că birourile Twitter se vor redeschide, dar angajaţii pot lucra în continuare de acasă dacă preferă acest lucru.

Citeste si: Shakira și Gerard Pique s-au despărțit. Vezi motivul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si