Close sidebar
Close sidebar

E oficial. Ce spun autoritățile franceze despre cauza incendiului de la Notre Dame

Autorităţile franceze au informat că nu există indicii că incendiul de la catedrala Notre Dame din Paris a fost provocat, relatează BBC.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cauza incendiului rămâne necunoscută, însă investigatorii iau în considerare acum posibilitatea neglijenţei. Printre posibilele cauze se află o ţigară care nu a fost stinsă corespunzător sau o defecţiune la sistemul electric.

Într-un comunicat semnat de procurorul-şef din Paris, Remy Heitz, se arată că nu există dovezi privind o cauză criminală a incendiului, scrie News. 

„Până în acest moment, investigaţiile nu au putut determina cauza incendiului”, se precizează în comunicat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Este adăugat că „investigaţii mai profunde” vor avea loc pentru a se afla dacă a fost vorba de pagube cauzate de neglijenţă. Incendiul la catedrala Notre Dame, care a avut loc în aprilie, a şocat o lume întreagă. La catedrală aveau loc lucrări de restaurare în momentul incidentului.

Sute de milioane de euro au fost donate de atunci pentru a restaura monumentul, care atrage anual în jur de 13 milioane de vizitatori.

Incendiul a fost descris de preşedintele francez Emmanuel Macron ca fiind „o mare tragedie”.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI