„În urma intervenţiei administraţiei precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile.

Astfel Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 04.00-16.00, pe perioadă nedeterminată.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Considerăm de asemenea că aceste două zile ajută la dezamorsarea conflictului colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile publicului călător”, a transmis USLM printr-un comunicat de presă. Sindicaliştii Metrorex au ameninţat în ultima perioadă, în repetate rânduri, că vor declanşa o grevă generală. De astfel, joi, 15 noiembrie, a fost o grevă de avertisment, între orele 4.00 – 6.00.

Ei sunt nemulţumiţi de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, în care cereau majorări salariale de peste 40%.

Ultimul protest major a avut loc pe 17 noiembrie 2009, când Bucureştiul a fost paralizat între orele 4.00 şi 16.00. Atunci, sindicaliştii au cerut o majorare de 20% a salariilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si