E oficial! Pesta porcină africană poate fi combătută! Cercetătorii au descoperit vaccinul care are eficiență 100%
Cercetătorii anunță că au descoperit vaccinul care combate pesta porcină africană. Serul anti-PPA are eficiență 100%.
Vaccinul a fost dezvoltat de către experți guvernamentali și academici din SUA. Rezultatele obținute au dovedit în proporție de 100% faptul că serul este suficient de puternic încât să înlăture pesta porcină africană, potrivit Societății Americane pentru Microbiologie, arată Bloomberg.
Citeste si: Prahova: 18 noi cazuri de pestă porcină africană, confirmate la mistreţi
„Acest nou vaccin experimental contra PPA este promițător și oferă o protecție completă împotriva tulpinii actuale care produce în prezent focare în Europa de Est și Asia”, a spus Douglas Gladue, investigatorul principal al Departamentului Agriculturii din SUA, care
Citeste si: Adevărul despre gripa aviară! Acum s-a aflat: Se transmite sau nu la om?
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pesta porcină africană a făcut ravagii în China, țara care este considerată cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial. În urmă cu aproximativ 1 an și jumătate a fost descoperit primul caz de PPA. Impactul a fost unul care s-a resimțit pe piața agricolă globală. Din acel moment, oficialitățile din China au colaborat cu cele din SUA pentru a dezvolta un vaccin împotriva virusului care a ucis animalele pe capete.
Citeste si: Sebastian Ferrat, actor de telenovele, a murit după ce a mâncat un preparat iubit de toți românii
În acest moment, pe piață nu există niciun vaccin omologat împotriva bolii PPA, potrivit agrointel.ro. În ultimii ani s-au realizat diferite experimente, însă cel din prezent pare să fi dat cele mai bune rezultate.
„Pesta porcină africană este probabil cea mai mare amenințare epidemică actuală la adresa securității alimentare globale”, a declarat profesorul James Wood, șeful departamentului de medicină veterinară de la Universitatea din Cambridge, potrivit agrointel.ro.
Un focar de virus apărut în 2007 în statul Georgia a alertat autoritățile, care au început să cerceteze variante prin care PPA poate fi combătută.
„Este o etapă uriașă, imensă”, a spus profesorul Eric Fevre de la Catedra de boli infecțioase veterinare de la Universitatea din Liverpool. „Dacă se poate dovedi că acest vaccin creat în SUA oferă rezultate și în studiile clinice și în teren, atunci cu siguranță pentru el poate obține aprobarea de reglementare în țările în care serul trebuie utilizat. El ar putea avea beneficii majore pentru producția de porci și controlul bolilor”., a spus Gladue-ul USDA, agrointel.ro.