Matei e la varsta masinutelor, dar jucariile sunt pentru el teribil de plictisitoare! Curiozitatea i-o starneste un domeniu greu de inteles pana si pentru oamenii mari! 

Matei: “Intotdeauna am fost pasionat de inteligenta artificiala care devine supraumana, in cele din urma zeitate”.

Vorbeste, cu o inteligenta de geniu, despre o meserie care ii poate aduce un profit imens.

Baiatul, ajuns deja la nivelul dezvoltatorilor de jocuri video, se antreneaza pentru viitor dupa orele de scoala:

Matei Caravateanu: “Aici iti creezi propria ta joaca si e un sentiment superb sa vezi ceea ce ai muncit. In fiecare zi la ora 8-9 sa vezi ce ai facut toata ziua respective”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ioana Cheres- profesoara lui Matei: “In mod clar Matei are un potential extraordinar, nu doar ca este bun in programare dar stie si foarte mult desen, dupa cum ati vazut sunt multe elemente de grafica si de asemenea citeste foarte mult, se informeaza foarte mult despre povesti, legende, mituri si asa mai departe”.

In doar trei luni, micul it-ist a creat un joc numit "Lumea Pierduta".

Cu jocul sau, Matei a castigat marele premiu la un important concurs organizat in Irlanda.

Matei Caravateanu: “Au fost atat de multe chestii la concurs, au

fost realitati virtuale, jocuri, multe realitati virtuale, o expozitie League of Legends”.

Matei a invatat programare la o scoala de profil in Cluj Napoca. Aici se perfectioneaza de mai bine de trei ani, iar profesorii sunt incantati de performantele sale.

Monica Tarmure- director scoala de IT: “Extrem de mandra. E un copil foarte constiincios, este vesel si ii place sa vina foarte mult la noi, sa lucreze pe proiectele pe care si le-a propus si sa faca si extra”.

Matei: "O sa doresc sa imi deschid propriul meu studio de jocuri".

Planuri mari, dar sigur usor de realizat pentru un tanar care la doar noua ani face ceea ce altii reusesc doar la 20-25. Pe langa asta, micul programator are si alte activitati.

Matei Caravateanu: “Fac pian cam de la 3 ani jumate, la Palatul Copiilor”. 

Matei spune ca este un copil normal, doar ca face ceea ce ii place. Cu o inteligenta aparte, it-istul nostru promite noi jocuri interesante pe care le vom putea exeprimenta online.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si