Close sidebar
Close sidebar

E pasionat de jocurile pe calculator, insa nu se joaca, ci le creeaza! La 9 ani, Matei concureaza cu cei mai bine platiti IT-isti din tara

La doar noua ani, un copil din Cluj-Napoca poate concura cu cei mai bine platiti it-isti din tara. Matei este pasionat de jocuri pe calculator, dar nu le parcurge la fel ca si ceilalti gameri, ci le creeaza.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Matei e la varsta masinutelor, dar jucariile sunt pentru el teribil de plictisitoare! Curiozitatea i-o starneste un domeniu greu de inteles pana si pentru oamenii mari! 

Matei: “Intotdeauna am fost pasionat de inteligenta artificiala care devine supraumana, in cele din urma zeitate”.

Vorbeste, cu o inteligenta de geniu, despre o meserie care ii poate aduce un profit imens. Baiatul, ajuns deja la nivelul dezvoltatorilor de jocuri video, se antreneaza pentru viitor dupa orele de scoala:

Matei Caravateanu: “Aici iti creezi propria ta joaca si e un sentiment superb sa vezi ceea ce ai muncit. In fiecare zi la ora 8-9 sa vezi ce ai facut toata ziua respective”.

Ioana Cheres- profesoara lui Matei: “In mod clar Matei are un potential extraordinar, nu doar ca este bun in programare dar stie si foarte mult desen, dupa cum ati vazut sunt multe elemente de grafica si de

asemenea citeste foarte mult, se informeaza foarte mult despre povesti, legende, mituri si asa mai departe”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

In doar trei luni, micul it-ist a creat un joc numit "Lumea Pierduta".

Cu jocul sau, Matei a castigat marele premiu la un important concurs organizat in Irlanda.

Matei Caravateanu: “Au fost atat de multe chestii la concurs, au fost realitati virtuale, jocuri, multe realitati virtuale, o expozitie League of Legends”.

Matei a invatat programare la o scoala de profil in Cluj Napoca. Aici se perfectioneaza de mai bine de trei ani, iar profesorii sunt incantati de performantele sale.

Monica Tarmure- director scoala de IT: “Extrem de mandra. E un copil foarte constiincios, este vesel si ii place sa vina foarte mult la noi, sa lucreze pe proiectele pe care si le-a propus si sa faca si extra”.

Matei: "O sa doresc sa imi deschid propriul meu studio de jocuri".

Planuri mari, dar sigur usor de realizat pentru un tanar care la doar noua ani face ceea ce altii reusesc doar la 20-25. Pe langa asta, micul programator are si alte activitati.

Matei Caravateanu: “Fac pian cam de la 3 ani jumate, la Palatul Copiilor”. 

Matei spune ca este un copil normal, doar ca face ceea ce ii place. Cu o inteligenta aparte, it-istul nostru promite noi jocuri interesante pe care le vom putea exeprimenta online.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI