Close sidebar
Close sidebar

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că guvernul său are informații despre 10.000 de soldați nord-coreeni care se pregătesc să se alăture forțelor ruse în lupta împotriva țării sale. "Este primul pas către războiul mondial", spune Zelenski.

Sorin Negru,

Soldați din Coreea de Nord, pe frontul de luptă dintre Rusia și Ucraina


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zelenski spune că are informații conform cărora trupele din Coreea de Nord includ infanterie, forțe terestre și „alt personal tehnic”, potrivit iNews.

Vorbind la o conferință de presă cu noul secretar general al NATO, Mark Rutte, liderul de la Kiev a descris desfășurarea de noi forțe drept „primul pas către războiul mondial”.

„Din informațiile noastre, Coreea de Nord a trimis personal și ofițeri tactici în Ucraina pe teritoriile ocupate temporar și pregătesc debarcarea a 10.000 de soldați, dar aceștia nu au fost încă mutați în Ucraina sau în Rusia”, a declarat Zelenski.

De cealaltă parte, Mark Rutte a spus că aliații „nu au nicio dovadă că soldații nord-coreeni sunt implicați în luptă”.

El a continuat: „Dar știm că Coreea de Nord sprijină Rusia în multe feluri, prin livrări de arme, provizii tehnologice, inovație, pentru a sprijini Rusia în efortul de război.

Și asta este foarte îngrijorător.”

Alianța răului: Coreea de Nord- Rusia

Coreea de Nord a furnizat deja Rusiei cantități mari de armament, inclusiv obuze de artilerie și rachete balistice, în timpul războiului, dar desfășurarea de soldați de luptă ar reprezenta o escaladare drastică a sprijinului militar.

Citeste si: Abia acum s-a aflat! Care ar fi cauza morții lui Valeriu Dan Pavel. Actorul filma pentru sezonul 2 din „Wednesday”- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”- antena3.ro

Pe data de 7 octombrie, Ministerul Apărării din Regatul Unit (MOD) a emis o evaluare a războiului, care estima că Rusia a pierdut, în medie, 1.271 de soldați în fiecare zi în luna septembrie.

Este cea mai mare rată lunară estimată a victimelor din război, cu mult peste rata zilnică estimată a victimelor de 500 din septembrie 2023.

Alianța răului: Coreea de Nord- Rusia

[Sursa foto: Facebook]

„Rata victimelor din Rusia va continua probabil să fie în medie peste 1.000 pe zi pentru restul anului 2024”, se arată în declarație.

Experții de la MOD au evaluat că „de la începutul conflictului, Rusia a suferit probabil 648.000 de victime”. Se crede că Ucraina a suferit aproximativ jumătate din acest număr de victime.

Locotenentul general Kirilo Budanov a declarat joi pe blogul militar The War Zone, șeful Direcției de Informații a Apărării ucrainene (GUR) că are informații care indică faptul că aproximativ 11.000 de soldați nord-coreeni se antrenau deja în Rusia și că primii 2.600 de soldați nord-coreeni vor ajunge în curând în regiunea Kursk din Rusia, unde forțele ucrainene dețin teritoriu.

Citeste si: Oana Roman, postare neașteptată pe rețelele de socializare! Vedeta a vorbit despre pensia alimentară a fiicei ei: „Prima lună când primim, de bună voie, pensia alimentară.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Isterie în jurul piesei „Boo Hoo”! Trupa Pebbles&TamTam, acuzații de furt intelectual la adresa Erikăi Isac: "Noi am făcut piesa singure, da, am compus această piesă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”- antena3.ro

La începutul acestei săptămâni, consilierul pentru comunicații pentru securitate națională de la Casa Albă, John Kirby, le-a declarat reporterilor:

„Această idee a soldaților nord-coreeni care luptă în numele Rusiei, dacă este adevărată, ar marca o creștere semnificativă a relației de apărare dintre Coreea de Nord și Rusia”.

Serviciile secrete din Coreea de Sud: vor veni 12.000 de soldați nord-coreeni în Ucraina

Coreea de Nord a decis să trimită 12.000 de militari pe frontul ucrainean pentru a sprijini Rusia în război, iar desfăşurarea acestor trupe a început deja, potrivit unei surse din Serviciul Naţional de Informaţii Sud-coreean (NIS), informează vineri presa internațională.

"S-a descoperit că Coreea de Nord a decis recent să trimită un total de 12.000 de militari din patru brigăzi diferite, inclusiv forţe speciale, în războiul din Ucraina", a explicat sursa menţionată mai sus, citată vineri de agenţia de presă Yonhap.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI