E raiul pofticiosilor la Targul Culinar organizat de Zilele Cetatii Fagaras. Ceaunele cu gulas, tochitura, micii si friptura, doar cateva din preparate
Ceaune cu gulas, tochitura, mici si friptura de te lingi pe degete sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt asteptati cei care vor participa la Zilele Cetatii Fagaras. Cei mai pofticiosi au gustat deja din preparatele pregatite. ##VIDEO19106##
Parca ar fi raiul pe pamant la Targul Culinar organizat la Fagaras cu ocazia zilelor orasului. Mirosul imbietor al preparatelor ii atrage atat pe localnici cat si pe turistii veniti in zona.
Si nu doar micii le fac cu ochiul pofticiosilor: „Avem o pastramioara de oita, avem coasta de porc, in bait, jambon. Am si pastrav, am si crap si, aici, am o plachie de crap cu mamaliguta!”
„Nici nu stii ce sa alegi ca sa mananci! Eu sunt venita de putin timp din Italia, nu stiu ce sa mananc mai intai”, spune o turista.
Si cum preparatele bucatarilor sunt dintre cele mai apetisante este greu sa pleci de la targ fara sa gusti cel putin dintr-un bulz cu branza de burduf sau dintr-o tochitura de-ti lasa gura apa. „Aici e tochitura cu amestec de ciolan, de carnati, pui, cartofi, legume. Avem sarmale foarte bune ale noastre".
La targul culinar organizat cu ocazia Zilelor Cetatii Fagaras, pe langa preparatele traditionale romanesti puteti sa gustati si din bunatati unguresti si sasesti.