E timpul pentru una dintre cele mai respectate traditii. Invata cum sa pregatesti varzarul, o placinta delicioasa
Pregatirile pentru Rusalii sunt in toi în Marginimea Sibiului. Gospodinele au inceput deja să coaca varzarul, un adevarat deliciu traditional. Iata secretele celebrei placinte cu urda de la poalele Muntilor Cindrel. Randuiala mostenita din batrani e respectata cu sfintenie la Rasinari. Asa ca varzarul nu lipseste niciodata de pe masa de Rusalii.
Pregatirile pentru Rusalii sunt in toi în Marginimea Sibiului. Gospodinele au inceput deja să coaca varzarul, un adevarat deliciu traditional. Iata secretele celebrei placinte cu urda de la poalele Muntilor Cindrel.
vtr
Randuiala mostenita din batrani e respectata cu sfintenie la Rasinari. Asa ca varzarul nu lipseste niciodata de pe masa de Rusalii.
Pentru aluat, aveti nevoie de 400 g de faina, doua oua, 150 g zahar, 100 g unt, o jumatate de lingurita de sare, 30 g drojdie, doua plicuri zahar vanilat, coaja rasa de
lamaie, 250 ml lapte. Pentru umplutura, veti folosi un kilogram de urda, 200 g zahar, 3 oua, 3 plicuri zahar vanilat, un praf de sare si o legatura de marar.
Aluatul fraged si pufos se face numaidecat daca urmati intocmai sfaturile gospodinei: inmuiati drojdia cu putin lapte si adaugati faina cernuta. Amestecati apoi laptele ramas cu zaharul si coaja de lamaie. Nu uitati de vanilie.
Adaugati, pe rand, ouale, apoi untul. Abia acum incepe greul: framantati bine aluatul pret de jumatate de ora!
Cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas, e semn ca puteti sa-l lasati la odihnit... Cam o ora si jumatate, timp in care pregatiti umplutura!
Dupa ce aluatul s-a odihnit, luati o bucata din care faceti o foaie cam de un centimetru grosime, Aseazati-o apoi intr-o tava tapetata cu unt si faina.
Puneti umplutura cu urda si marar, apoi asezati desupra cea de-a doua foaie.
Placinta se va coace la foc potrivit timp de o jumatate de ora.
Pentru aluat, aveti nevoie de 400 g de faina, doua oua, 150 g zahar, 100 g unt, o jumatate de lingurita de sare, 30 g drojdie, doua plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 250 ml lapte.
Pentru umplutura, veti folosi un kilogram de urda, 200 g zahar, 3 oua, 3 plicuri zahar vanilat, un praf de sare si o legatura de marar.
Aluatul fraged si pufos se face numaidecat daca urmati intocmai sfaturile gospodinei: inmuiati drojdia cu putin lapte si adaugati faina cernuta. Amestecati apoi laptele ramas cu zaharul si coaja de lamaie. Nu uitati de vanilie.
Adaugati, pe rand, ouale, apoi untul.
Abia acum incepe greul: framantati bine aluatul pret de jumatate de ora!
Cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas, e semn ca puteti sa-l lasati la odihnit... Cam o ora si jumatate, timp in care pregatiti umplutura!
Dupa ce aluatul s-a odihnit, luati o bucata din care faceti o foaie cam de un centimetru grosime, Aseazati-o apoi intr-o tava tapetata cu unt si faina.
Puneti umplutura cu urda si marar, apoi asezati desupra cea de-a doua foaie. Placinta se va coace la foc potrivit timp de o jumatate de ora.