Close sidebar
Close sidebar

E unul din cel mai modern centru pentru persoanele cu dizabilitati din Romania, dar e pe cale sa se inchida. Care este motivul

Unul dintre cele mai moderne centre pentru persoanele cu autism si dizabilitati din Romania este pe cale sa se inchida. Desi in urma cu doi ani a fost inaugurata cu fast, cladirea se afla deja intr-o stare avansata de degradare. Daca se intrerupe activitatea centrului, sute de pacienti vor avea de suferit.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Igrasia si mucegaiul inghit, pe zi ce trece, salile de tratament.

In cel mai modern centru de recuperare din Transilvania se dau doua batalii: una pentru locuri, alta pentru supravietuire! 

Centrul comunitar, singurul din Cluj in care sunt tratati copii cu autism si suferinzi cu dizabilitati, a ajuns asa- culmea- dupa renovare. In zidurile care stau acum sa se darame, conducerea a bagat peste 4 milioane de euro, fonduri europene... Vestea ca s-a deschis un astfel de centru s-a raspandit rapid in toata tara

Mihaela Telecean, director Centrul Comunitar Judetean Cluj:

„Noi nu putem acoperi macar nevoile judetului Cluj. Am avut din Ct, mangalia, din Bistrita foarte mult din Zalau cereri catre noi, dar din pacate i-am refuzat”

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, ”drumul printre nori”- antena3.ro

Dupa doar un an de functionare, la centru au aparut primele probleme:

„Liftul a functionat foarte putin mai exact la deschidere si foarte putin timp dupa”

Firma care executa toate lucrarile de constructie si reabilitare a intrat in faliment. Centrul pare condamnat sa se naruie si odata cu el, sperantele de vindecare ale copiilor. 

Daria este o fetita de 3 ani care face interventie timpurie, are un retard in dezvoltare al limbajului...

Rezultatele s-au vazut in cazul Dariei din prima zi. Acum micuta vorbeste ca un copil normal.

„Se vede ca a evoluat foarte mult. Acum conteaza foarte mult sa continue terapia. Noi speram sa nu se inchida!”

Laura Masin: „Si pe noi ne-ar afecta, si pe copilasii cu care muncim. Ei vin aici sa parcurga un circuit de recuperare de la logopedie, psihologie. Orofacial, o terapie speciala care se intampla doar la noi in centru. De toate fac si cred ca ar fi ft dificil pentru ei sa renunte la terapiile pe care le fac aici”

Singura solutie ca centrul sa nu se inchida vine de la Consiliul Judetean. Institutia a promis sa aloce bani pentru reparatii, insa deocamdata aprobarea bugetului intarzie.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI