Poate e greu de crezut însă, în vremurile de acum, alături de sufetința oamenilor se află și urșii. 

Animalele din zonele bombardate de ruși în Ucraina sunt condamnate la moarte dacă oamenii nu apucă să le salveze. Multe necuvântătoare au rămas captive în clădirile bombardate. Cu toate acestea, locuitorii și voluntarii din alte țări fac însă tot posibilul să le scoată din țară. 

După 22 de ani la circ, într-un sanctuar din Zărnești

Masha, o ursoaică din Ucraina, a primit a doua șansă la viață, în sanctuarul din Zărnești, după ce o asociație pentru protecția animalelor a adus-o în România. Până acum, Masha a trăit 22 de ani într-un circ.

A ajuns în atenția unei asociații de protecția animalelor de la noi din țară cu mult înainte să înceapă războiul în Ucraina. După ani de chin, ar fi trebuit să își găsească libertatea în sanctuarul de urși de la Zărnești la începutul lunii martie, dar războiul a împiedicat transferul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Joe Biden, vizită în Polonia, la doi pași de granița cu Ucraina

„Masha este oarecum un simbol al refugiaților Ucrainei pentru că în timp de război și animalele și oamenii, toate creaturile, suferă în același fel. Era atât de spreiată și de stresată și după 20 de ore de transport încât se bălăngănea pe picioare, se dădea cu capul în dreapta și în stânga. Din fericire, după o noapte de odihnă în fânul proaspăt, s-a simțit în siguranță și am putut a doua zi de dimineață să îi deschidem portița.
A văzut pentru prima dată în viața ei iarba, a pășit pe iarbă, s-a oglindit în piscină și a văzut pentru prima dată în viața ei alți urși”, 
a declarat Cristina Lapis, fondatoarea Sanctuarului de Urși de la Zărnești. 

Operațiunea a fost una dificilă

„A fost un moment în care aproape că nu mai speram că o putem salva. A fost destul de greu să o aducem după ce pe 1 martie când trebuia să vină s-a anulat totul din cauza războiului. Ea a fost într-o zonă în care nu au fost bombardamente până acum, dar au fost la vreo 40 de km lângă ea”, a mai spus și Paula Ciotloș, vicepreședinte Asociația Milioane de Prieteni. 

Citeste si: Ora de vară 2022: Cum ne afectează sănătatea această schimbare de oră?

În total, la Sanctuarul din Zărnești sunt în acest moment 117 urși.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si