Close sidebar
Close sidebar

Echinocțiul de toamnă 2021: Începe toamna astronomică! Recomandări pentru sezonul de toamnă

Echinocțiul de toamnă are loc pe 22 septembrie 2021: Începe toamnă astronomică! Ziua este egală cu noaptea. Sfaturi utile pentru sezonul de toamnă.

Andreea Stoica,

Echinocțiul de toamnă 2021: Începe toamna astronomică! Sfaturi pentru sezonul de toamnă

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Anul acesta, echinocțiul de toamnă se sărbătoreşte pe 22 septembrie 2021. De la această dată începe toamnă astronomică. Vă oferim o serie de sfaturi pentru sezonul de toamnă.

Echinocțiul de toamnă 2021

Echinocțiul de toamnă marchează intrarea în anotimpul toamna și nu se produce la aceeaşi dată, deoarece anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. Astfel, de când avem calendarul gregorian (1582), echinocţiul de toamnă s-a produs în zilele de 21, 22, 23 sau 24 septembrie, dar cel mai frecvent a avut loc la 22 sau 23 septembrie.

Totodată, la echinocţiul de toamnă, ca și la cel de primăvară, ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

Echinocțiul de toamnă 2021

Citeste si: Echinocţiul de toamnă, 22 septembrie 2021: Ce se spune despre această zi în tradiţia populară? Ziua este egală cu noaptea

În 2021, toamna astronomică începe în 22 septembrie la ora 22:21, conform Observatorului Astonomic "Amiral Vasile Urseanu".

De asemenea, pe data de 22 septembrie la ora 22,21 este momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, potrivit site-ului www.astro-urseanu.ro

Echinocțiul de toamnă 2021 şi toamnă astronomică

De la data echinocţiul de toamnă începe toamna astronomică.

După echinocţiul de toamnă, ziua devine tot mai scurtă iar noaptea tot mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, din 21 decembrie 2020.

Cuvântul "echinocţiu" derivă din latinescul "aequinoctium", format din "aequus"- "egal" şi "nox", "noctis"- "noapte".
Totodată, în zona Polului Nord începe lunga noapte polară, iar în cea a Polului Sud, Soarele va sta deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocţiului de primavară.

Citeste si: Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai mult

Citeste si: TikTok a fost interzis oficial în SUA! Ce au pățit utilizatorii când au încercat să acceseze platforma- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Conform tradiției populare, după cum va fi timpul în această zi așa va fi și anul viitor: dacă plouă dimineața, va fi primăvara ploioasă; soare la amiază înseamnă an bun; dacă plouă, va fi an ploios, dacă e soare, va fi an secetos; vremea posomorâtă înseamnă toamnă rea, tunetele anunță toamnă lungă.

Echinocțiul de toamnă 2021: În tradiție se mai crede că stadiul viermelui din gogoașa de stejar prezice dacă anul va fi sec sau mănos.

Echinocțiul de toamnă 2021

Sfaturi pentru sezonul de toamnă

Incheierea sezonului cald aduce cu sine inceperea scolii, apropierea sarbatorilor, dar si sezonul de gripa. Aerul devine mai aspru, mai uscat, vantul este mai rece si zilele sunt tot mai scurte, iar temperatura scade gradual; mai mult, pot aparea schimbari drastice de temperatura. 

Citeste si: Fazele lunii septembrie 2021: Când este Lună Nouă şi Lună Plină şi cum ne afectează?

Toate aceste modificari, desi normale, pot avea consecinte negative asupra sanatatii si starii de spirit, scrie sfatulmedicului.ro.

Aşadar, vă oferim o serie de sfaturi pentru sezonul de toamnă 2021!

Aerul uscat este o problema comuna in sezonul de toamna si poate cauza constipatie, uscaciunea gatului, a pielii, ochilor si parului.

Schimbarea vremii si instalarea temperaturilor scazute pot afecta organismul si il pot predispune unor afectiuni mai mult sau mai putin serioase.

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Echinocțiul de toamnă 2021: Începe toamna astronomică! Sfaturi pentru sezonul de toamnă

Citeste si: Echinocțiu de toamnă 2021. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Se spune că în această zi mor toate florile

Una dintre solutiile la indemana oricui pentru prevenirea bolilor de sezon, o reprezinta cresterea imunitatii.

Echinocțiul de toamnă 2021. Vitaminizarea de toamna ajuta la prevenirea racelilor comune si a depresiilor din sezonul rece.

Vitaminele care ajuta la cresterea rezistentei sistemului imunitar sunt: vitamina C (acid ascorbic), vitamina A, vitamina E si vitamina B6.

Citeste si: Horoscop 22 septembrie 2021. Zodiile care vor avea o zi dificilă

Legumele de toamna sunt generoase cu noi in ceea ce priveste necesarul de vitamine pentru intarirea sistemului imunitar.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI