In articol:
- Când are loc Echinocțiul de toamnă în 2022?
- Echinocțiul de toamnă 2022: început de toamnă astronomică
Echinocțiul de toamnă 2022. Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică echinocțiul de primăvară în emisfera nordică, iar apoi echinocțiul de toamnă în cea sudică.
Când are loc Echinocțiul de toamnă în 2022?
Din punct de vedere etimologic, „echinocțiu” derivă din cuvântul francez „équinoxe”, care la rândul său provine din latină „aequinoctium”, format din „aequus” – „egal” şi „nox”, „noctis” – „noapte”. Astfel, „Echinocțiu” reprezintă momentul în care ziua devine egală cu noaptea.
Citeste si: Cea mai lungă zi din 2022: Pe ce dată este Solstiţiul de vară? Tradiţii şi obiceiuri pentru acestă zi
La fel ca la echinocțiul de primăvară și în cazul echinocțiului de toamnă ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
În 2022, Echinocțiul de toamnă va avea loc pe 23 septembrie.
Echinocțiul de toamnă 2022: început de toamnă astronomică
Odată cu Echinocțiul de toamnă începe și toamna astronomică. După echinocțiul de toamnă ziua devine mai scurtă, iar noaptea mai lungă, până la solstițiul de iarnă care va avea loc pe 22 decembrie 2022.
Conform tradiției populare, după cum va fi timpul în această zi așa va fi și anul viitor: dacă plouă dimineața, va fi primăvara ploioasă; soare la amiază înseamnă an bun; dacă plouă, va fi an ploios, dacă e soare, va fi an secetos; vremea posomorâtă înseamnă toamnă rea, tunetele anunță toamnă lungă.
Echinocțiul de toamnă 2022: În tradiție se mai crede că stadiul viermelui din gogoașa de stejar va prezice dacă anul va fi sec sau mănos.
Citeste si: Solstiţiu de vară 2022: Când este cea mai lungă zi din an?