Institutul are mai multe laboratoare de înaltă securitate, în care cercetătorii lucrează cu privire la coronavirusuri.

Fostul preşedinte american Donald Trump a acuzat institutul din Wuhan de faptul că a lăsat să scape în afară virusul care se află la originea covid-19 şi care a cauzat actuala pandemie în lume.

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care anchetează în China cu privire la originea noului coronavirus SARS-CoV-2 au vizitat duminică Piaţa Huanan din Wuhan- primul focar cunoscut al pandemiei covid-19, potrivit unor jurnalişti AFP aflaţi la faţa locului.

Această vizită este ultrasensibilă din punct de vedere politic pentru Beijing- acuzat de faptul că a întârziat să reacţioneze la primele cazuri de covid-19 semnalate la sfârşitul lui 2019 în această imensă metropolă din centrul Chinei.

Citeste si: Chinezii au gasit coronavirus pe alimente. Ce spune OMS: "Oamenilor le este destul de frica de pandemie"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Membrii echipei OMS şi-au început vineri ancheta pe teren, după ce au ieşit joi dintr-o carantină de 14 zile,

Piaţa Hunan- în care se vindeau animale sălbatice vii- este închisă din ianuarie 2020, iar gardieni au permis accesul doar vehiculelor anchetatorilor OMS.

Experţii OMS au vizitat anterior uriaşa Piaţă angro Baishazhou.

Citeste si: Oamenii de știiță din Wuhan, mușcați de lilieci infectați cu Covid-19 în timpul cercetărilor

Ei au fost conduşi, de asemenea, la o uriaşă expoziţie de glorificare a Partidului Comunist Chinez (PCC, unic), care aduce un omagiu salvatorilor chinezi.

”LOCURI FOARTE IMPORTANTE”

Unul dintre membrii misiunii ONU de anchetă, Peter Daszak, a anunţat pe Twitter că echipa a efectuat ”vizite în locuri foarte importante, o piaţă angro mai întâi, iar acum Piaţa de fructe de

mare Hunan”.

”Foarte informativ şi crucial pentru a permite echipelor noastre comune să înţeleagă epidemiologia covid(-19), felul în care a început să se răspândească la sfârşitul lui 2019”, a adăugat preşedintele EcoHealth Alliance, o alianţă cu sediul în Statele Unite, specializată în prevenţia bolilor.

Oficiali chinezi au identiifcat iniţial animale sălbatice vândute în piaţa din Wuhan drept sursa probabilă a epidemiei şi au acţionat în reacţia lor iniţială împotriva comerţului cu animale exotoice.

Însă, între timp, presa oficială apreciază că virusul a apărut probabil în altă parte şi avansează că boala ar fi putut fi importată la Wuhan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si