Close sidebar
Close sidebar

Echipa de anchetă OMS, ultimele descoperiri din Wuhan

Experţii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) vizitau miercuri Institutul de Virusologie din Wuhan, în cadrul anchetei lor cu privire la originea noului coronovirus SARS-CoV-2 în acest oraş din centrul Chinei, a constatat o echipă AFP.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Institutul are mai multe laboratoare de înaltă securitate, în care cercetătorii lucrează cu privire la coronavirusuri.

Fostul preşedinte american Donald Trump a acuzat institutul din Wuhan de faptul că a lăsat să scape în afară virusul care se află la originea covid-19 şi care a cauzat actuala pandemie în lume.

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care anchetează în China cu privire la originea noului coronavirus SARS-CoV-2 au vizitat duminică Piaţa Huanan din Wuhan- primul focar cunoscut al pandemiei covid-19, potrivit unor jurnalişti AFP aflaţi la faţa locului.

Această vizită este ultrasensibilă din punct de vedere politic pentru Beijing- acuzat de faptul că a întârziat să reacţioneze la primele cazuri de covid-19 semnalate la sfârşitul lui 2019 în această imensă metropolă din centrul Chinei.

Citeste si: Chinezii au gasit coronavirus pe alimente. Ce spune OMS: "Oamenilor le este destul de frica de pandemie"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Membrii echipei OMS şi-au început vineri ancheta pe teren, după ce au ieşit joi dintr-o carantină de 14 zile,

Piaţa Hunan- în care se vindeau animale sălbatice vii- este închisă din ianuarie 2020, iar gardieni au permis accesul doar vehiculelor anchetatorilor OMS.

Experţii OMS au vizitat anterior uriaşa Piaţă angro Baishazhou.

Citeste si: Oamenii de știiță din Wuhan, mușcați de lilieci infectați cu Covid-19 în timpul cercetărilor

Ei au fost conduşi, de asemenea, la o uriaşă expoziţie de glorificare a Partidului Comunist Chinez (PCC, unic), care aduce un omagiu salvatorilor chinezi.

”LOCURI FOARTE IMPORTANTE”

Unul dintre membrii misiunii ONU de anchetă, Peter Daszak, a anunţat pe Twitter că echipa a efectuat ”vizite în locuri foarte importante, o piaţă angro mai întâi, iar acum Piaţa de fructe de mare Hunan”.

”Foarte informativ şi crucial pentru a permite echipelor noastre comune să înţeleagă epidemiologia covid(-19), felul în care a început să se răspândească la sfârşitul lui 2019”, a adăugat preşedintele EcoHealth Alliance, o alianţă cu sediul în Statele Unite, specializată în prevenţia bolilor.

Oficiali chinezi au identiifcat iniţial animale sălbatice vândute în piaţa din Wuhan drept sursa probabilă a epidemiei şi au acţionat în reacţia lor iniţială împotriva comerţului cu animale exotoice.

Însă, între timp, presa oficială apreciază că virusul a apărut probabil în altă parte şi avansează că boala ar fi putut fi importată la Wuhan.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI