Close sidebar
Close sidebar

Echivalare competenţe digitale şi lingvistice BAC 2020. Decizia luată de Ministerul Educaţiei

Echivalare competenţe digitale şi lingvistice BAC 2020. Ministerul Educaţiei a emis metodologia de echivalare/ recunoaştere a nivelurilor de competenţă la probele lingvistice şi digitale de la Bacalaureat

A.M.S.,

Echivalare competenţe digitale şi lingvistice BAC 2020

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Echivalare competenţe digitale şi lingvistice BAC 2020. Ministerul Educaţiei anunţă că, la Bacalaureatul din acest an, comisiile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, în perioada 11-17 iunie, conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Monica Anisie.

Echivalare competenţe lingvistice BAC 2020

Potrivit Ministerului Educaţiei, nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română/în limba maternă se stabileşte în urma echivalării cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obţinute de candidat pe parcursul învăţământului liceal, la disciplina Limba şi literatura română/Limba şi literatura maternă. Astfel, prin recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la disciplina Limba şi literatura română/Limba şi literatura maternă, în clasele a IX-a- a XII-a, candidaţilor li se acordă următoarele niveluri de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română/în limba maternă:

  • utilizator mediu:pentru media cuprinsă între 5 şi 6,99;
  • utilizator avansat:pentru media cuprinsă între 7 şi 8,49;
  • utilizator experimentat: pentru media cuprinsă între 8,50 şi 10.

Citeste si: Noi măsuri pentru elevi înaintea examenelor naționale. Ce îi așteaptă de pe 1 iunie

Echivalare competenţe digitale şi lingvistice BAC 2020. Nivelul de competenţă lingvistică într-o limbă de circulaţie internaţională din cadrul probei C se stabileşte prin echivalarea nivelului de competenţă lingvistică cu media aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale obţinute de

candidat pe parcursul învăţământului liceal, la limba modernă de circulaţie internaţională aleasă pentru susţinerea probei.

Media aritmetică a mediilor anuale obţinute de candidat se calculează pe baza mediilor anuale la limba modernă de circulaţie internaţională din anii şcolari în care candidatul a studiat această disciplină, pe parcursul învăţământului liceal.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Echivalare competenţe digitale şi lingvistice BAC 2020. Nivelul unic de competenţă se identifică, în raport cu nivelurile de la A1 la B2, prevăzute în Cadrul european comun de referinţă pentru limbi şi se acordă conform următoarei grile:

  • calificativul A1: pentru media cuprinsă între 5 şi 5,99;
  • calificativul A2: pentru media cuprinsă între 6 şi 6,99;
  • calificativul B1: pentru media cuprinsă între 7 şi 8,49;
  • calificativul B2: pentru media cuprinsă între 8,5 şi 10.

Citeste si: Bacalaureat 2020. Când încep înscrierile. Calendarul complet al bacalaureatului de anul acesta

Echivalare competenţe digitale BAC 2020

Nivelul de competenţă digitală din cadrul probei D se stabileşte calculând un punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice, fără rotunjire, a mediilor anuale obţinute de acesta la disciplina tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor în clasele a IX-a, respectiv a X-a. Nivelul de competenţă digitală se acordă conform următoarei grile:

  • utilizator începător: pentru media cuprinsă între 5 şi 5,99;
  • utilizator de nivel mediu: pentru media cuprinsă între 6 şi 6,99;
  • utilizator avansat: pentru media cuprinsă între 7 şi 8,49;
  • utilizator experimentat: pentru media cuprinsă între 8,50 şi 10.

Echivalare competenţe digitale şi lingvistice BAC 2020. Candidaţii care nu au studiat disciplina Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor sau echivalente vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) în baza Procedurii Centrului Naţional de Examinare şi Evaluare nr. 177/2019 pentru organizarea şi desfăşurarea probei de evaluare a competenţelor digitale (proba D).

Citeste si: Înscrieri BAC 2020. Decizia anunţată de Ministerul Educaţiei

Candidaţii care au promovat examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal- proba C.

Echivalare competenţe digitale şi lingvistice BAC 2020

Echivalare competenţe digitale şi lingvistice BAC 2020. De asemenea, candidaţii care au promovat examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene cu proba de evaluare a competenţelor digitale- proba D.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Elevii se întorc la școală. Care sunt condițiile impuse de Anisie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI