Eclipse de lună 2023. Eclipsele de Lună reprezintă fenomene astronomice deosebite. Ultima eclipsă lunară dintre cele care s-au produs în 2022 a avut loc în ziua de 8 noiembrie și a fost totală, durata fiind de o oră și 22 de minute. Din cauză că maximul a fost atins la ora 12:59, ora României, fenomenul nu a fost vizibil de pe teritoriul țării noastre, Luna situându-se sub linia orizontului.

Câte eclipse de lună vor fi în 2023?

Eclipse de lună 2023. Când vor avea loc și unde vor putea fi văzute?

Eclipse de lună 2023. Când vor avea loc și unde vor putea fi văzute?

[Sursa foto: PixaBay]

Oamenii vor putea privi în cursul anului 2023 două eclipse de Lună. Prima dintre ele va fi o eclipsă lunară penumbrală și va avea loc în noaptea de 5 spre 6 mai, fiind vizibilă în mai multe regiuni din întreaga lume. 

Aceasta va fi vizibilă în Europa de Sud-Est, Asia, Australia, Africa, Oceanele Pacific, Atlantic și Indian, precum și Antarctica. Timpul și durata depind de fiecare dată de poziția relativă și poziția de pe linia nodurilor.

Fenomenul astronomic va debuta la ora 15:11 GMT, în timp ce maximul va fi atins la ora 17:22 GMT. Specialiștii în domeniu sunt de părere că durata acestei eclipse va fi de aproximativ 4 ore și 18 minute.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: Luna va oculta planeta Marte. Fenomen spectaculos pe cer!

A doua eclipsă va fi una parțială și va avea loc în noaptea de 28 spre 29 octombrie. Fenomenul va începe la ora 19:35 GMT, iar maximul va fi atins la ora 20:14 GMT.

Asta înseamnă că se va încheia la ora 20:52 GMT.

Care este durata eclipselor de Lună?

Eclipse de lună 2023. Când vor avea loc și unde vor putea fi văzute?

Eclipse de lună 2023. Când vor avea loc și unde vor putea fi văzute?

[Sursa foto: PixaBay]

Cei care studiază corpurile și fenomenele cerești transmit că în acea noapte va fi și o eclipsă penumbrală slabă de Lună. Potrivit astro-info.ro, aceasta va fi vizibilă timp de aproximativ o oră de fiecare parte a eclipsei parțiale lunare.

Durata totală a eclipsei de Lună va fi de 4 ore și 25 de minute.  Eclipsa parțială de Lună ar putea să fie urmărită din Europa, Asia, Australia, Africa, America de Nord, Nordul și Estul Americii de Sud, Oceanele Pacific, Atlantic, Indian, Arctica și Antarctica.

Citește și: În 2023 avem 4 eclipse. Când au loc și cum sunt influențate zodiile de aceste aspecte astrologice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si