Administraţia americană şi-a revizuit estimările cu privire la contractarea Produsul Intern Brut (PIB) în al doilea trimistru la -31,7% în ritm anualizat, de la -32,9% cât estima anterior, a anunţat joi într-un comunicat Departamentul american al Comerţului.

Statele Unite au intrat în recesiune

Această prăbuşire istorică a PIB-ului american şi cea înregistrată în primul trimestru (-5%) au aruncat în mod oficial America în recesiune, cauzată de pandemia Covid-19, care le-a obligat pe autorităţi să ia măsuri drastice de izolare ce au oprit economia americană.

Citeste si: Prețul aurului atinge un nivel record. Motivul sumbru din spatele acestei scumpiri

Măsura folosită de Statele Unite în estimarea creşterii este evoluţia în ritm anualizat, care compară PIB-ul cu cel din trimestrul precedent şi proiectează evoluţia pe întregul an în acest ritm. Ea diferă de ritmul de la an la an, care compară PIB-ul cu cel din acelaşi trimestru al anului precedent.

Scadere economică SUA
Scadere economică SUA

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pe 31 iulie, SUA anunţau că economia ţării, prima la nivel mondial, a scăzut cu 32,9% în al doilea trimestru din 2020.

Impactul generat de prima pandemie din ultimii 100 de ani a fost aproape la fel de rău precum preconizaseră analiştii de pe Wall Street, estimându-se un declin de 35% al produsul intern brut (PIB) pentru trimestrul al doilea.

Citeste si: Statele Unite nu pot conta pe faptul că vor avea un vaccin eficace pentru Covid-19. Epidemia s-ar putea agrava semnificativ

Economia americană a început să îşi revină la mijlocul lunii mai după ce suferise o contracţie severă la începutul trimestrului 2, însă drumul către recuperare este extrem de lung, spun analiştii. Milioane de americani sunt în continuare şomeri, mii de business-uri rămân închise, iar multe din cele care şi-au reluat activităţile au fost obligate să îşi micşoreze capacitatea pentru a se încadra în noile norme de distanţare socială.

Cheltuieile de consum, scădere de 34,6%

Cheltuielile de consum – principalul motor al economiei – au scăzut între aprilie şi iunie cu 34,6%.

De asemenea, exporturile au înregistrat un declin uriaş de 64%, în timp ce importurile au scăzut cu 53%, de vreme ce coronavirusul a cauzat întreruperi masive în fluxul global al comerţului şi a micşorat din ce în ce mai mult cererea.

Citeste si: Ambasadorul SUA la Bucureşti, la recepția de Ziua Independenței: Suntem dedicaţi să susţinem relansarea economică a României

Economiştii spun că ar putea dura câţiva ani până comerţul va reveni la nivelurile înregistrate înainte de pandemie, de vreme ce tensiunile dintre China şi SUA – primele economii ale planetei – continuă să crească.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si