Edu.ro Barem Istorie simulare BAC 2022: Consultă online răspunsurile corecte. "Se punctează şi utilizarea unui limbaj istoric adecvat!"
Edu.ro Barem Istorie simulare BAC 2022. Elevii de clasa a 12-a au susţinut astăzi examenul la proba obligatorie al profilului din cadrul simulărilor pentru Bacalaureat 2022.
Luni, 28 martie 2022, a avut loc proba la Limba şi Literatura Română. Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 16:00), la această probă au fost prezenți 119.486 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă.
Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 8 elevi.
Calendarul simulării la BAC 2022 din zilele următoare
29 martie 2022: proba E)c)- probă scrisă- proba obligatorie a profilului 30 martie 2022: proba E)d)- probă scrisă- proba la alegere a profilului şi specializării 31 martie 2022: proba E) b)- probă scrisă- Limba şi literatura maternă.
Când se publică rezultatele la simulare BAC 2022?
Comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 14 aprilie 2022.
Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2022 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.
Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Cum sunt elaborate subiectele pentru simularea examenului de BAC 2022?
Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de minister.
Obiectivele urmărite prin organizarea simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Notele obținute nu se trec automat în catalog. Prin excepție, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage.
Calendar Bacalaureat 2022- Sesiunea de BAC iunie-iulie
23- 27 mai 2022- Înscrierea candidaților 27 mai 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a 6- 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A 8- 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B 9- 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale —
proba D13- 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă 27 iunie 2022- Afișarea rezultatelor la probele scrise la BAC 2022 (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00—18.00 28- 30 iunie 2022- Rezolvarea contestațiilor 1 iulie 2022- Afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2022
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor la BAC 2022 in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
Pentru rezolvarea subiectelor la Bacalaureat 2021, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Condiţii de promovare pentru Bacalaureat 2022
Pentru a fi declarat promovat la BAC 2022, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;