UPDATE ora 15:00: Subiectele și baremul la Română Evaluare Națională 2024 se regăsesc AICI, pe subiecte.edu.ro

Baremul la Română Evaluare Națională 2024 se publică azi, 25 iunie 2024, pe Edu.ro. Prima probă scrisă pentru elevii de clasa a 8-a a început la ora 09:00 și s-a încheiat la 11:00.

Subiectele la Română Evaluare Națională 2024 se regăsesc aici

Edu.ro Barem Română Evaluare Națională 2024

Pe subiecte.edu.ro va fi disponibil baremul pentru Română Evaluare Națională 2024 în jurul orei 15:00.

Citește și: Edu.ro Subiecte Română Evaluare Națională 2024: Cum afli online subiectele și la ce oră se publică baremul de corectare pentru clasa a 8-a?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024- wowbiz.ro

Conform Ministerului Sănătății, accesul elevilor în unitățile de învățământ/centre de examen s-a făcut în intervalul orar 8:00- 8:30.

Elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru.

Proba la Română a început la ora 9:00, când elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Edu.ro Barem Română Evaluare Națională 2024

Edu.ro Barem Română Evaluare Națională 2024

[Sursa foto: freepik]

Durata de rezolvare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen). Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, elevii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană/a Municipiului București de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale

în anul 2024.

Ce nu au voie elevii să facă în timpul Evaluării Naționale 2024?

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

În sălile de examen este, de asemenea, interzisă introducerea următoarelor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea (elevii au obligația de a lăsa aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen). Cei care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi acceptați în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 8-a

Afișarea rezultatelor la Evaluare Națională 2024

Primele rezultate la Evaluare Națională 2024 vor fi anunțate pe data de 3 iulie 2024, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00- 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00- 12:00).

Citeste si: Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când se va revedea cu iubitul său: „Să învăț să îi fac ceva de mâncare. Să îi fac curat, să mergem la sală.”- kfetele.ro

Citeste si: Un an și o lună de când Dana Roba a fost căsăpită cu ciocanul în cap de Daniel Balaciu. Mesajul transmis recent de make-up artistă: "Eram în pământ, putrezită deja"- radioimpuls.ro

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Documentele trebuie semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

Citește și: Pe ce dată începe în 2024 Evaluarea Națională a elevilor din clasa a 8-a. Calendarul examenelor

Edu.ro Barem Română Evaluare Națională 2024

Edu.ro Barem Română Evaluare Națională 2024

[Sursa foto: freepik]

calendarul pentru Evaluare Națională 2024

 

  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si