Edu.ro Note simulare Evaluare Națională 2023. Cum poți afla nota pe care ai obținut-o?
Edu.ro Note simulare Evaluare Națională 2023. Simularea Evaluării Naționale vine cu emoții pentru absolvenții claselor a VIII-a. Rezultatele sunt așteptate cu sufletul la gură!
Edu.ro Note simulare Evaluare Națională 2023. Cum afli ce notă ai luat la simulare?
În perioada 20-22 martie 2023, elevii claselor a VIII-a vor susține probele scrise pentru simularea Evaluării Naționale 2023 care va avea loc în vară.
Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe data de 29 martie 2023. Notele pe care aceștia le obțin nu pot fi contestate și nu vor fi trecute în catalog, doar dacă elevii solicită trecerea în catalog a notei obținute la simulare prin intermediul unei cereri scrise.
Simulările vor fi analizate în fiecare instituție de învățământ în care s-au desfășurat probele scrise pentru simularea Evaluării Naționale 2023. Profesorii vor purta discuții cu elevii, cu părinții la ședințe, la nivelul claselor și la nivel de consiliu profesoral pentru a se stabili ce trebuie să se facă pentru îmbunătățirea, reevaluarea, recapitularea și obținerea unei note cât mai bune la Evaluarea Națională care va avea loc în vară.
Subiectele pe care elevii le primesc și pe care trebuie să le rezolve sunt elaborate în conformitate cu conținuturile și competențele, potrivit programelor școlare.
Subiectele și cerințele de la simularea de la Evaluarea Națională 2023, pe care elevii le primesc, sunt sub forma unei broșuri tipărite față-spate, transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare.
Elevii pot cere asistenților prezenți în sala de examen pagini suplimentare pentru a continua rezolvarea subiectelor, dacă mai au nevoie.
Ministerul Educației și Cercetării a publicat mai multe modele de subiecte și baremele de corectare pentru fiecare materie la care se susține examenul de Evaluare Națională, pentru a veni în sprijinul elevilor și pentru ca aceștia să se acomodeze cu subiectele. Acestea pot fi găsite pe site-ul subiecte.edu.ro.
„La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.
De asemenea, este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus Ia dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.”
Elevii nu trebuie să mai învețe următoarele capitole, materiile au fost analizate și programa reactualizată:
Limba și Literatura Română:
Elemente de construcție a comunicării:
construcții impersonale, construcții cu pronume reflexive, construcții incidente, construcții pasive.
realizări propoziționale ale unor funcții sintactice: completiva indirectă, completiva prepozițională și circumstanțialele.
Reprezentarea şi interpretarea unor dependenţe funcţionale prin tabele, diagrame şi grafice;
Funcții definite pe mulțimi finite, exprimate cu ajutorul unor diagrame, tabele, formule; graficul unei funcții, reprezentarea geometrică a graficului unor funcții numerice;
Funcţii de forma unde a şi b sunt numere reale și D este o mulțime finită de numere reale sau un interval nedegenerat; interpretare geometrică; lecturi grafice.
Perpendicularitate: plane perpendiculare; unghi diedru, unghi plan corespunzător diedrului; unghiul a două plane; teorema celor trei perpendiculare;
Arii şi volume ale unor corpuri geometrice: piramidă regulată (cu baza triunghi echilateral, pătrat sau hexagon regulat), prismă dreaptă (cu baza triunghi echilateral, pătrat sau hexagon regulat), paralelipiped dreptunghic, cub, cilindru circular drept, con circular drept, trunchi de piramidă regulată, trunchi de con circular drept;