Edu.ro Rezultate contestaţii BAC 2022. Potrivit Ministerului Educației, rata de succes la examen a crescut cu 5,5%, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani (înainte de soluționarea contestațiilor).

Ministerul Educației a publicat pe data de 27 iunie, la ora 10:00, primele rezultate obținute de absolvenții de liceu care au susținut probele examenului Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Rezultatele finale după contestaţii la BAC 2022 se vor afişa pe Edu.ro

astăzi, 1 iulie 2022.

Rezultate contestaţii BAC 2022 pe Edu.ro

Anul acesta, au promovat cu 2.928 de candidați mai mult decât anul trecut, chiar dacă numărul celor înscriși a fost mai mic cu 7.211- comparativ cu 2021, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 73,3%, superioară cu 5,5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 67,8%). În același timp, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani (înainte de contestații).

Rata de promovare de la BAC 2022 este de 78,3%, iar pentru promoțiile anterioare a fost 32,1%.

Așadar, au promovat examenul de Bacalaureat, 89.054 de candidați, dintr-un total de 121.470 de candidați prezenți (108.450 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 13.020 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iar 162 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

Edu.ro Rezultate contestaţii BAC 2022: Când se publică online notele finale?

Edu.ro Rezultate contestaţii BAC 2022: Când se publică online notele finale?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Diferență uriașă de notare la Evaluarea Națională :Lucrarea unui elev din Prahova nota inițial cu 5.50 la Limba română, a primit 9.25 după contestație

Astfel, situația candidaților cu notele de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 1.116
    candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 170 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului( Matematică  – 3.336 /  Istorie  – 2.852)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 5.761 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la biologie: 1.701).

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat au fost publicate atât în mediul online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din  Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE ( Regulamentul general privind protecția datelor- GDPR).

Când se afișează online, rezultatele finale de la BAC 2022?

Candidații au putut depune contestații până pe 27 iunie, în intervalul orar 12:00- 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Elevii au completat, au semnat și depus prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Rezultate Bacalaureat 2022. Topul județelor cu cele mai multe note de 10 pe EDU.ro

Potrivit Ministerului Educației, rezultatele finale (după contestații) vor fi anunțate în data de 1 iulie. Totodată, rezultatele de la examenul de Bacalaureat vor fi publicate atât în mediul online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din  Regulamentul UE 2016/679.  

Așadar, pentru putea promova examenul de BAC 2022, absolvenții de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).

Rezultatele finale de la BAC 2022 vor fi publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educației- bacalaureat.edu.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si