Close sidebar
Close sidebar

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Elevii claselor a opta au susținut astăzi proba de simulare la matematică a Evaluării Naționale 2023, examen ce se va desfășura vara aceasta.

Laura Macovei,

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE 15:00: A fost publicat baremul de corectare și notare pentru simularea la Matematică! Iată răspunsurile corecte de la proba pentru simularea Evaluării Naționale 2023!

[Sursa foto: subiecte.edu.ro]

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

[Sursa foto: subiecte.edu.ro]

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Au apărut subiectele de la Matematică pe care elevii claselor a VIII-a le-au avut de rezolvat astăzi.

Iată care au fost exercițiile și problemele! 

Subiecte simulare Matematică Evaluării Naționale 2023.  A doua probă a simulării Evaluării Naționale s-a încheiat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Candidații au avut la dispoziție  două ore pentru a rezolva subiectele primite la Matematică.

Iată care au fost exercițiile și problemele! În cea mai mare parte, subiectele au pus accent pe cerințe abstracte, fără a fi făcute referiri din viața reală, potrivit  edupedu.ro.

Ce subiecte au primit elevii la matematică?

Elevii claselor a opta au terminat astăzi proba de simulare la matematică. 

Subiectele au câte 30 de puncte. La primele două subiecte răspunsurile erau de tip grilă, unde un singur răspuns era corect. Subiectul al III-lea a venit pentru elevi cu rezolvarea unor probleme de algebră și geometrie.

După terminarea probei scrise, candidații au spus că subiectul al III-lea a fost cel mai dificil, mai exact punctul 6.

Baremul de corectare și notare va fi disponibil astăzi în jurul orei 15:00 pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării  subiecte.edu.ro. 

Iată ce subiecte au primit aceștia!

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

[Sursa foto: edu.ro]

Cum sunt punctate subiectele?

Modelul de examen pe care elevii l-au susținut la matematică este structurat pe 3  subiecte, fiecare  punctate  cu 30 de puncte și alte 10 puncte acordate din oficiu. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Ce a picat la a doua probă a simulării? Subiecte, barem și rezolvări!

Primele două subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, au avut itemi obiectivi, de tip grilă, cu un singur răspuns corect. Subiectul al III-lea a fost cu probleme de algebră și geometrie. Baremele de corectare și notare vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15:00.

Rezultatele nu vor fi trecute în catalog

Potrivit Ministerului Educației, notele obținute la aceste simulări nu vor fi trecute în catalog, decât la cererea scrisă a elevului. 

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ”, precizează Ministerul Educației. 

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023

 

  • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă 
  • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI