Edu.ro Subiecte simulare BAC 2022 Istorie. A doua probă a simulărilor din cadrul examenului de Bacalaureat 2022 a început la ora 09:00. Elevii au primit tot atunci subiectele şi avut la dispoziţie 3 ore pentru a le rezolva. Aşadar, examenul la Istorie se încheie la ora 12:00.

Vă prezentăm subiectele la simulare Istorie BAC 2022!

Subiecte simulare BAC 2022 Istorie

Subiecte simulare BAC 2022 Istorie

Subiecte simulare BAC 2022 Istorie

Subiecte simulare BAC 2022 Istorie

Sursa:  ziarulunirea.ro

UPDATE: Subiectele la Istorie BAC 2022 au ajuns în sălile de clase. Elevii care vor fi prinşi că încearcă să fraudeze examenul vor fi eliminaţi din sală, iar lucrarea lor se va nota cu nota 1.

Ştirilekanald.ro publică subiectele la Istorie simulare BAC 2022 după terminarea probei.

Baremul de corectare la Istorie simulare Bacalaureat 2022 va fi anunţate pe Edu.ro la ora 15:00.

Tot azi, elevii de clasa a 12-a la profilurile real, tehnologic şi ştiinţe ale naturii susţin proba la Matematică din cadrul simulării examenului de BAC 2022.

Citeste si: Când se publică rezultatele la simulare BAC 2022

Edu.ro Subiecte simulare BAC 2022 Istorie - Barem de corectare

Edu.ro Subiecte simulare BAC 2022 Istorie - Barem de corectare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Ieri, 28 martie 2022, a avut loc proba la Limba şi Literatura Română. Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 16:00), la această probă au fost prezenți 119.486 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 8 elevi.

Calendarul simulării la BAC 2022 din zilele următoare

28 martie 2022: Proba E) a)- probă scrisă- Limba şi literatura română
29 martie 2022: proba E)c)- probă scrisă- proba obligatorie a profilului
30 martie 2022: proba E)d)- probă scrisă- proba la alegere a profilului şi specializării
31 martie 2022: proba E) b)- probă scrisă- Limba şi literatura maternă.

Când se publică rezultatele la simulare BAC 2022?

Comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 14 aprilie 2022.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2022 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Citeste si: Subiecte Istorie simulare BAC 2022. Care sunt subiectele care îi pun în dificultate pe elevi și cum pot fi rezolvate?

Edu.ro Subiecte simulare BAC 2022 Istorie - Barem de corectare

Edu.ro Subiecte simulare BAC 2022 Istorie - Barem de corectare

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Cum sunt elaborate subiectele pentru simularea examenului de BAC 2022?

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de minister.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.

Citeste si: EDU.ro Barem simulare BAC 2022 Română: Rezolvările pentru subiectele la profil real şi uman

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec automat în catalog. Prin excepție, în baza unei cereri scrise, depusă de elevi, se poate aproba consemnarea acestor note în cataloage.

Calendar Bacalaureat 2022- Sesiunea de BAC iunie-iulie

23- 27 mai 2022- Înscrierea candidaților
27 mai 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
6- 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
8- 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
9- 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D13- 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
27 iunie 2022- Afișarea rezultatelor la probele scrise la BAC 2022 (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00—18.00
28- 30 iunie 2022- Rezolvarea contestațiilor
1 iulie 2022- Afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2022

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Anunț major pentru minorii care vor să participe la "Beach, Please! 2024". Ce condiții trebuie să respecte- radioimpuls.ro

Citeste si:  Subiecte Matematică simulare BAC 2022. Cum arată noile modele de subiecte pentru simularea Examenului de Bacalaureat

Reguli la BAC 2022

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor la BAC 2022 in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Pentru rezolvarea subiectelor la Bacalaureat 2021, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Condiţii de promovare pentru Bacalaureat 2022

Pentru a fi declarat promovat la BAC 2022, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

 

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si