"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)", a arătat Ministerul Sănătății.

Conform sursei citate, în acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.

"Reacţia adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă şi la alte tipuri de vaccinuri", a precizat Ministerul Sănătății.

Pacienta vaccinată este un medic din Vâlcea, în vârstă de 32 de ani

În cursul acestei săptămâni, la rapelul pentru vaccin anti-Covid-19, un medic din Vâlcea a prezentat o reacție adversă îngrijorătoare: paralizie facială temporară și inconștiență, potrivit arenavalcea.ro.

Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, doctorița care s-a confruntat cu aceste efecte adverse este medic ORL și nu figurează cu probleme de sănătate, transmite Doctorul Zilei. Este vorba de o doctoriță tânără, scrie Arena, ceea ce face ca îngrijorarea colegilor ei să sporească cu privire la siguranța vaccinurilor anti-Covid.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Tragedie. Un angajat al Ministerului Dezvoltării, găsit mort la birou

Deși și-a revenit destul de repede după efectele resimțite la rapel, medicul s-a prezentat de urgență la o unitate spitalicească privată în vederea unor investigații suplimentare.

În momentul de față, se așteaptă un comunicat oficial din partea conducerii Spitalului Județean Vâlcea și DSP.

Până în acest moment se investighează 13 reacții adverse

Citeste si: O tânără infectată cu COVID-19 a fost găsită pe stradă umblând fără mască

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), în acest moment 13 reacții adverse sunt în curs de investigare, ceea ce înseamnă că sunt mai grave decât cele semnalate în mod obișnuit, respectiv febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie.

Până acum s-au înregistrat un deces oficial și unul neoficial imediat după administrarea vaccinurilor: asistentul medical de la Mangalia, de 49 de ani, și cazul doamnei de 73 de ani din Bacău. Dar cazurile ar putea fi mai multe.

Sursa: ActiveNews

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si