Raed Arafat a vorbit despre efectele adverse ale vaccinului împotriva Covid-19. Șeful DSU a mărturisit că toți oamenii trebuie să cunoască aceste lucruri pentru a nu întâmpina probleme după imunizare.

Medicii avertizează populația în privința noului vaccin împotriva covid-19. Jurnalistul Radu Tudor a menționat că efectele adverse își fac apariția și la persoanele sănătoase, care nu au un istoric de boli sau tulburări ale sistemului imunitar, cât și la cetățenii cu boli cronice sau auto-imune.

Citeste si: VIDEO- Lupta anti-COVID. Vaccinarea cu dozele salvatoare începe mâine

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Arafat afirmă că românii trebuie să se informeze dinainte despre campania de vaccinare ce a început chiar astăzi, prima persoană care a primit serul fiind o asistentă de 28 de ani de la Spitalul „Matei Balș”. Femeia a făcut parte din echipa ce a tratat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România.

Efectele adverse ale vaccinului împotriva Sars-COV-2

Conform specialiștilor, cele mai frecvente reacții ce pot apărea în urma administrăii virusului sunt: dureri în zona în care a fost făcută injecția, această manifestare putând apărea la aproximativ 84% dintre pacienți, oboseală-63%, dureri

de cap-55%, dureri musculare-38%, frisoane-32%, dureri articulare-24% și, în cazuri rare, febră-14%.

Citeste si: Declarațiile primului cadru medical vaccinat anti-COVID în România: „Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum”

efecte adverse vaccin coronavirus
Efectele adverse după vaccinare.[Sursa foto: google]

Aceste reacții pot avea o intensitate mai mică, medie, iar dacă starea devine din ce în ce mai acută, se recomandă consultul de urgență al unui medic specialist.

Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național de conducere a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, a declarat de curând că România este pregătită pentru apariția oricărui virus. „România are cu siguranţă această capacitate. Există posibilitatea de secvenţiere a genomului viral, atât atât la nivelul Institutului Cantacuzino, cât şi la Institutul Matei Balş. De altfel, au fost făcute studii de evaluare a genotipului viral, tocmai pentru a vedea care este din punct de vedere filogenetic traseul acestui virus. Datele au fost deja publicate. Cu siguranţă, colegii şi experţii din Institutul Matei Balş şi din Institutul Cantacuzino vor face aceste date de secvenţiere şi le vom afla în curând”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si