Doua minute de intuneric in plina zi! Atat a durat eclipsa totala de soare din Statele Unite ale Americii, prima dupa 1918.

Fenomenul a lasat pe toata lumea "cu ochii in soare", inclusiv pe presedintele Donald Trump.

In timp ce intreaga populatie a ramas cu ochii-n soare, doi indragostiti au demonstrat ca nicio eclipsa nu le poate lua ochii unul de la celalat.

Cei doi au ales sa-si uneasca destinele chiar in momentul culminant al evenimentului astronomic, practic, in plina.... noapte.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 

Ca un facut, cu numai cateva ore inaintea acestei eclipse istorice, un cutremur de 5 pe Richter s-a produs in America centrala, in regiunea Chiapas din Mexic. Au urmat alte seisme, dintre care cel mai rasunator... cutremurul din Ischia, Italia. Doua persoane au murit, iar altele au fost ingropate sub daramaturi. Neincetat au luptat echipele de salvare!

Ca prin minune a fost salvat si un barbat, aflat in locuinta prabusita peste el.

Institutul Geologic american nu are dovezi care sa ateste ca exista o legatura directa intre fenomenul de eclipsa totala si cutremure, dar... forta gravitationala exercitata in astfel de momente este mult mai mare!
Potrivit sciencenotes.org, acestea declanseaza cunoscutele valuri oceanice, care pot creste nivelul apei si cu 10 metri si... intensifica pana la de trei ori nivelul activitatii seismice.
Daca acesta apare pe radare ca fiind deja scazut, nu exista riscul sa devina pericol imediat.

O alta asociere este, insa, interesanta in cazul Eclipsei istorice din Statele Unite. S-a produs in apropierea zilei a 17 a lunii, despre care italienii cred ca este de rau augur. Aceasta pentru ca, in litere romane, numarul 17 este considerat anagrama mortii.

Numarul 17 are legatura si cu unul dintre cele mai mari dezastre aviatice din toate timpurile. Cursa MH17 Malaysian Airlines s-a prabusit pe 17 iulie 2014, la ora 17. Avionul, un Boeing 777, era la exact 17 ani de la primul sau zbor, care a avut loc pe 17 iulie 1997.

Nu in ultimul rand, pe 17 august anul acesta a avut loc atentatul de la Barcelona. in Biblie, insa, numarul 17 simbolizeaza „depasirea inamicului" si „victoria totala". Dumnezeu a biruit pacatele oamenilor rebeli, atunci cand a inceput sa inunde pamantul prin ploaie pe data de 17 a lunii a doua ebraice.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si